ATM'den para çekmek isterken tüm paranız uçabilir! Bu detayı bilmeyenler yandı

ATM'lerden para çekerken ya da yatırırken çok dikkatli olun. Dolandırıcılar yanınızda gezinerek kart şifrelerinizi öğreniyor ve bunu kötü amelleri için kullanıyor.

Son dönemlerde, ATM’lerden para çekme ve yatırma ile ilgili sıkıntılara düşen herkes için büyük konu gündeme geldi. Uzmanlar, kullanıcılara ATM’lerde işlem yaparken şifrelerini gizli tutmaları konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle de şifreleri tuşlarken başkalarının görebileceği şekilde davranışlarda bulunulmaması gerekmektedir.


Şifre güvenliği, finansal hayatınız için son derece önemli bir adımdır. Bazı dolandırıcılar, ATM’lerde başkalarının şifrelerine bakarak bu bilgileri kötü amaç için kullanmaktalar. Uzmanlar, tuşlama sırasında dikkatli olunması gerektiğini deli gibi vurgulamaktadır. Ayrıca, ATM’leri kullanırken çevrenizde şüpheli hareketlerde bulunan kişilerin de kontrol edilmesi gerekmektedir. Güvenlik kameraların bulunduğu ve insanların az olduğu bölgelerde para çekme ya da yatırma işleminin yapılması dolandırıcılığı azaltmaktadır.

Kartınız sıkıştığı takdirde ise ATM’nin üstünde bulunan telefon numarasını arayarak yardım isteyebilirsiniz. Doğum tarihi ve telefon numarası gibi kolay tahmin edilebilen şifreleri de kullanmayın, karmaşık rakamların kullanıldığı şifreler her zaman daha koruyucudur.

Yaşam Haberleri