ATM'den böyle para çekiyorsanız kötü haber! Tüm paranız gidebilir

Dolandırıcılıklar her geçen gün artmaya devam ediyor! Bu şekilde para çekmeyin! Tüm detaylar haberimizde.

ATM üzerinden para çekerken bunlara dikkat edin! Bütün paranızı kaybedebilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ATM DOLANDIRICILIĞI ARTTI

ATM üstünden dolandırıcılık vakaları artmaya başladı. Dolandırıcı kişiler ATM üzerinden kart kopya düzenekleri oluşturmaya başladı. Bu şekilde müşteri farkına varmadan kişisel bilgilerine erişebiliyorlar. Müşterilerin kredi kartı dolandırıcılığına yakalanmaması için QR kodla para çekme seçenekleri önerilmeye başlandı. Ancak dolandırıcılar bu sefer de QR kodla dolandırıcılık yapmaya başladı. 


Vatandaşların dolandırılma ihtimali her geçen gün artarken dolandırıcıların ATM çevrelerinin üstlerine gizli şekilde kamera yerleştirerek şifreleri görüntülediği ve kartı çalarak şifreleriyle giriş yapmaya başladıkları anlaşıldı. Uzmanlar dolandırıcıların ATM'lere kartın sıkışmasını sağlayan bir aparat yerleştirdiklerini ve müşteri kartının sıkıştığını düşünüp oradan ayrıldıktan sonra kartlarını çaldıklarını ve temassız ödeme veya mail order yöntemiyle paralarını çaldıklarını anlattı. Bu sebeple ATM'lerden para çekerken dikkat etmeniz gerekiyor. 

Yaşam Haberleri