Arsa alana vatandaşlık hediye ediliyor!

Yabancılara Müjde! Gayrimenkul Satışında Devrim Niteliğinde Yenilikler!

Türk Vatandaşlığı Hükümleri Yönetmeliği'nde Önemli Revizyonlar

Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yabancılar için heyecan verici bir gelişme! Türk Vatandaşlığı Hükümleri Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeler, Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi (Karar Sayısı: 7938).

Gerçekleşen Değişiklikler Neler?

12 Aralık 2023 tarihli ve 32397 sayılı Resmî Gazete'de ilan edilen "Türk Vatandaşlığı Hükümleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" (Karar Sayısı: 7938), önemli değişikliklere işaret etmektedir. Bu çerçevede, Türk Vatandaşlığı Hükümleri Yönetmeliği'nin 20. maddesinde geçen "döviz tutanndaki taşınmazı" ifadesi, "döviz karşılığında satın alınan kat mülkiyeti veya üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmaz" şeklinde değiştirilmiştir.


Dövizle Ev Satışlarına Yeni Düzenleme

Özellikle dövizle ev satışlarını etkileyen bu düzenleme, Türk Vatandaşlığı Hükümleri'nin 46. maddesine uygun olarak uygulanmıştır. Yeni düzenleme ile birlikte, yabancı yatırımcılar, dövizle satın aldıkları kat mülkiyeti veya üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmazlar aracılığıyla Türk vatandaşlığına başvurabilecekler.

Yönetmelik Ne Zaman Hayata Geçecek?

Bu önemli değişiklikler, Resmî Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecektir. Yani, yabancı yatırımcılar, artık dövizle sahip oldukları konutlar üzerinden Türk vatandaşlığına başvurabilecekler.

Yürütme Yetkisi Kimde?

Türk Vatandaşlığı Hükümleri Yönetmeliği'nde yapılan bu değişiklikleri yürütecek olan isim ise Cumhurbaşkanı olacaktır. Cumhurbaşkanı, bu yeni düzenlemenin hayata geçirilmesinde kilit bir rol üstlenecek ve yatırımcılar arasında büyük bir heyecana yol açacak."

Yaşam Haberleri