Ankara'nın yanıbaşında huzur dolu alan! Dünya sıralamasında 2. sırada

Valla Kanyonu'nun güzelliklerini keşfe hazır mısınız! Başkent'e yalnızca 3 saat uzaklıkta olan bu kanyonu hemen inceleyin...

Kastamonu'nun gizemli doğa harikası Valla Kanyonu, ülkemizin doğal güzelliklerine eşsiz bir katkı sağlıyor. Devrekani Çayı tarafından Küre Dağları'nın olağanüstü aşındırılması sonucu oluşan bu kanyon, her yıl daha fazla ziyaretçiyi cezbetmeye devam ediyor. Başkent Ankara'ya yalnızca 3 saat uzaklıktaki bu doğa harikasını siz de keşfedin!


Dünya genelindeki sayılı derin kanyonlardan biri olan Valla Kanyonu, Kastamonu ilinin Pınarbaşı ilçesinden başlayarak Cide ilçesine kadar uzanıyor. Karadeniz'in serin esintisiyle buluşan bu doğa harikası, ulaşımı biraz zor olsa da unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Kanyonun baş döndüren derinliği, bazı bölgelerde 100 metreye kadar çıkıyor. Ancak kanyon içindeki tehlikeli akıntılara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle deneyimsiz gezginler için risk taşıyan bu bölgeye girmek için gerekli eğitim almak gerekiyor.


Ziyaretçiler, demir yapıdaki seyir terasından kanyonun muhteşem manzarasını izleyebiliyor. 2023 yılında normal giriş ücreti 5 TL, indirimli ücret ise 3 TL olarak belirlenmiş. Kanyonun seyir terası, haftanın her günü gün batımına kadar açık.

Küre Dağları Milli Parkı içinde yer alan Valla Kanyonu, doğa tutkunlarını büyüleyen bir serüven sunuyor. Ancak doğanın sırlarını çözmeye çalışırken, kanyonun tehlikelerini de göz ardı etmemek önem taşıyor.

Yaşam Haberleri