Ankaralılar aman dışarı çıkmayın: Belediye saat verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu hakkında sosyal medya üzerinden vatandaşları bilgilendiriyor.

Hava durumu manzarasında portakal renkli sinyaller coşarken, Ankara ise altın rengi bir uyarı ile gözleri üzerine çekiyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, toplumunu yaklaşan atmosfer değişiklikleri konusunda bilgilendirmeye devam ederken, özellikle son zamanlarda artan yağışlar sebebiyle halkı olası olumsuzluklara karşı uyarmaktadır. Bu bağlamda yapılan bildiride, "Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyi ve batısında yağışın etkili olması beklendiğinden, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine vurgu yapılmıştır.

Meteoroloji, kuvvetli rüzgarların etkili olabileceği bölgeler için de bir uyarıda bulunarak, "Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde kuzeyden, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyden kuvvetli (40 - 60 km/saat) olarak esmesi beklenen rüzgarın, ulaşımda aksamalara neden olabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" şeklinde bir açıklama yapmıştır.


Ankara Valiliği de dün yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nin verilerine göre Ankara'nın kuzey bölgelerinde yoğun yağış beklediğini bildirmiştir. Bu kapsamda Kızılcahamam, Çamlıdere ve Güdül gibi bölgelerde yoğun yağmur ve sağanak yağış öngörülürken, yüksek ve dağlık bölgelerde ise yoğun karla karışık yağmur ve kar, bazı noktalarda ise şiddetli kar yağışı olabileceği ifade edilmiştir. Olumsuz hava şartlarından kaynaklı olarak oluşabilecek ulaşım aksamaları, sel ve su baskınları, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği konusunda da uyarıda bulunulmuştur.

Yaşam Haberleri