Ankara'da ulaşım sil baştan değişiyor! Yeni metro hatları ve tramvay güzergahları bayram ettirecek

Ankaralılara önemli haber! Tramvay geliyor! Tüm detaylar haberimizde.

Ankaralıların ulaşımı giderek kolaylaşıyor! Yeni duraklar ve tramvay gelişmeleri belli oldu! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ANKARALILARA ULAŞIM MÜJDESİ

Birçok Ankaralı vatandaş yalnızca otobüs ve taksiyle ulaşılan Esenboğa Havalimanı için metro hattının inşasını bekliyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu metro ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan açıklamasında şu sözlere yer verdi; 'Projeyi hazırladık, yatırım programına ekledik. Burası 26.2 kilometrelik bir hat, 7 istasyondan oluşuyor. Daha çok vatandaşa hizmet edebilmesi için projede bazı değişiklikler yaptık. Onlar üstünde çalışmalarımız sürüyor. Bittiği zaman ihale yapacağız. Ufak tefek değişiklikler var. 


Bittikten sonra ihalesini yapıp 2028 projeksiyonunda işletmeye açmış oluruz diye planımız var. 26 kilometre, düşünün komple tünelle gidilecek bir güzergah. Bu tünel işinde belli noktalardan girilebiliyor. 2028 dedim ama belki de 2026 senesinde biter. Maliyeti 600-700 milyon civarında olabilir.' Yeni metro hattının yanında en işlek ilçe olan Ulus'a tramvay yapılması da gündeme geliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş konu ile ilgili şu sözleri söyledi; 'Ulus stadından itibaren gezecek bir tramvay projesi hazırlıyoruz. Anafartalar Caddesi'ne tramvay için rezerv bıraktık. Ankara Garı'ndan başlayıp Samanpazarı'na kadar projemiz hazır. Turizmin canlanması için nostaljik tramvay yakında hayata geçecek.' 

Yaşam Haberleri