Ankara'da toplu taşımaya binenlere son dakika! Mansur Yavaş flaş kararı açıkladı

Mansur Yavaş, özel halk otobüsü sahiplerini artan maliyetler nedeniyle Ankara'da 65 yaş üstü yolcuları ücretsiz taşımayacakları konusunda uyardı.

Ankara'da ücretsiz ulaşım tartışmaları sürerken, özel halk otobüsü sahipleri artan maliyetler nedeniyle bugün itibariyle 65 yaş ve üzeri yolcuları ücretsiz olarak taşımayacaklarını duyurdular.

“YASAL İŞLEM YAPILACAK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal ağ hesabından bu karara sert bir tepki gösterdi. Başkan Yavaş, ücretsiz yolcu taşımayan özel halk otobüslerine karşı yasal işlemlerin başlatılacağını ve aynı zamanda da gelir desteğinin verilemeyeceğini söyledi.

“153 HATTINI ARAYARAK İHBAR EDİN”


Vatandaşlardan yolcu taşımayan otobüsleri ücretsiz bildirmelerini isteyen Mansur Yavaş, mesajında ​​şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili hemşehrilerim, bizler göreve geldiğimizden bu yana maliyetler artmasına rağmen belediyelerimizde toplu taşımayı kullananlara sübvansiyon vererek hala düşük maliyetli ulaşım hizmeti veriyoruz. Artan maliyetler nedeniyle Ego'nun yalnızca Eylül 2023 itibarıyla zararı 3 milyar TL'ye yaklaştı.

Ayrıca kişisel ulaşım sağlayan halk otobüslerine düzenli destek veriliyor. Mecliste bulunan muhalefet üyeleri tarafından Belediye Kanunu'nun 62. maddesine aykırı olarak Ego'nun tamamen iflası önerildi, ben de veto ettim. Yasa dışı eylem ve sözleşme yapan işletmeciler dolaşımdan yasaklanacak ve yasal işlem başlatılacak. Artık gelir desteği olmayacak. Kanunun öngördüğü şekilde indirimli veya ücretsiz ulaşım hizmeti vermeyen otobüs plakalarının 153 sokak üzerinden belediyemiz yetkililerine bildirilmesi durumunda gerekli tedbirler alınacaktır. Bu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yaşam Haberleri