Akşamdan nohut ıslatmaya son! Bu yöntemle tek seferde yumuşacık pişecek

Nohut yemeği yaparken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için bir araya getirdik. Bu bilgilere göre yapacağınız nohut yemekleri restoranlarda yapılanların aynısı olacaktır.

Nohut yemeği, nohutun önce haşlanıp daha sonra çeşitli baharatlarla tatlandırılmasıyla yapılan yemektir. Nohut, protein, diyet lifi, demir ve aynı zamanda olik asit gibi besinler açısından zengindir. Bundan dolayıdır ki nohut tüketmek aslında vücut sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

Nohut yemenin sağlık açısından pekçok faydası vardır. Özellikle sindirim sağlığı üzerinde olumlu etkileri görülmektedir. Lif içeriğiyle sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığı önleyen nohut kan şekerinin dengelenmesine, kalp sağlığının korunmasına ve kilo kontrolüne de yardımcı olabilir.

LOKUM GİBİ YUMUŞACIK NOHUT YEMEĞİ PİŞİRMEK İÇİN GEREKLİ OLAN TARİF


Pişirmeden önce nohutları yıkayın ve gece boyu oğuk suda bekletin. Sabaha kadar beklerseniz nohutlar suyu çekip yumuşayacaktır. Bu, yemek pişirmeyi kolaylaştırır. Nohutları bir gece önceden soğuk suda bekletin, sabah pişmeye hazır hale gelir. Suda çıkan nohut kabuklarını çıkarın ve atın.

1 kaşık yeterli..

Nohutları ıslattığınız soğuk suya bir çay kaşığı kadar karbonat ekleyebilirsiniz. Kabartma tozu nohutun dış kabuğunu yumuşatır ve suya göre kolayca pişmesini sağlar. Kaynar suya birkaç damla limon suyu, nohutların pişerken hızlı yumuşamasını sağlayacaktır.

Nohut yemeğinin yanında pirinç veya bulgur pilavı yapabilirsiniz. Lavaş ve ekmek gibi ekşili yiyeceklerle çok iyi uyum sağlar. Ayrıca nohut yemeklerinin yanı sıra salata ya da turşu da favori yiyeceklerdendir. Bu sayede nohut yemeklerinizin lezzetini daha da arttırabilirsiniz. 

Yaşam Haberleri