Adınıza miras kalmış olabilir! e-Devlet'ten tek tıkla hemen öğrenin!

WebTapu sistemi ve e-Devlet üzerinden, mirasçısı olduğunuz ancak haberdar olmadığınız mülkleriniz hakkında bilgi alabilirsiniz. Özellikle büyük şehirlere göç etmiş birçok kişi için, bu sistem adeta bir 'hazine kapısı' niteliği taşıyor. İşte tüm detaylar...

E-Devlet üzerinden kullanıma sunulan WebTapu sistemi, mirasçısı olduğunuz ancak haberiniz olmayan mülkleri öğrenmenizi sağlıyor. 2022 yılında halkın kullanımına açılan bu sistem, özellikle büyük şehirlere göç etmiş kişiler için bir 'hazine kapısı' niteliğinde. Dijitalleşen tapu sistemleri sayesinde, mirasçıların taşınmazlarını sorgulamak artık daha kolay hale geldi. İşte detaylar...


WEBTAPU SİSTEMİ İLE MİRASÇISI OLDUĞUNUZ MÜLKLERİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Sistem üzerinden mirasçısı olduğunuz taşınmazları sorgulamak için öncelikle E-Devlet üzerinden "Nüfus Kayıt Örneği" sorgulama hizmetine başvurmanız gerekiyor. Burada, size miras bırakıp bırakmadığınızı öğrenmek istediğiniz üst soyunuzun T.C. kimlik numaralarını almanız önemli. Ardından WebTapu sistemine giriş yaparak "Mirasçısı olduğum taşınmazlar" sorgulama sekmesine tıklıyorsunuz. Üst soyunuzun T.C. kimlik numarasını girdiğinizde, size bir miras kalıp kalmadığını öğrenebiliyorsunuz.


Bu sorgulama özellikle 50 yaş üzeri kişiler için daha önemli hale geliyor, çünkü bu yaş grubundaki bireylerin üst soyundan kalan taşınmaz olasılığı daha yüksek. Gençler için bu durum pek geçerli olmayabilir, ancak yaşlı aile üyelerinizin taşınmazları hakkında değerli bilgiler elde edebilirsiniz.

WebTapu sistemi ilk açıldığında yoğunluk nedeniyle bazı sorunlar yaşamış olsa da, şu anda sorunsuz bir şekilde erişilebilir durumda. Bu sistem aracılığıyla öğrenilen miras mülkleri ile ilgili işlemler, paylı mülkiyet durumuna tabi taşınmazlar için intikal işlemleri ve izaleyi şuyu davaları ile gerçekleştirilebiliyor. Bu sayede mirasçılar, haberdar olmadıkları mülkleri hakkında bilgi sahibi olarak gerekli adımları atabiliyorlar.

Yaşam Haberleri