8 Temmuz tarihinden önce önlem alın! Duyuru yapıldı: O illerde felaket yaşanacak

Temmuzda tatile çıkanlara kötü haber! Güneşli günler sona eriyor, sağanak yağmura hazır olun...

Türkiye, son zamanlarda etkili olan sağanak yağışlı havayı geride bırakmıştı. Bayram tatili süresince aniden yükselen sıcaklar nedeniyle herkes kendini deniz kenarlarına atmıştı. Kerem Ökten, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla dikkatleri üzerine çekti. Ülkemiz, yaklaşık 3 aydır yağışlı havalardan etkilenmiş ve ardı ardına sel felaketleri yaşamıştı. Ancak son haberlerle birlikte temmuz ayında serin havalar yerini yakıcı sıcaklara bırakmıştı. Bu günlerde hava sıcaklıklarının arttığı bir dönemde Kerem Ökten, yağışlar için bir tarih vererek uyarıda bulundu.


Kerem Ökten'in yaptığı açıklamaya göre havanın seyrinde değişiklikler bekleniyor. 8 Temmuz'dan itibaren hava durumu bozulabilir ve özellikle İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz bölgesinde yoğun yağışlar bekleniyor.

Ökten, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "8 Temmuz'a kadar genel olarak yağışsız bir hava bekleniyor, ancak 8 Temmuz'dan itibaren hava durumu bozulabilir. Özellikle İstanbul, Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz bölgesinde yoğun yağışlar görülebilir. Tatil planı yapmadan önce 8 Temmuz ve 12 Temmuz arasında konuşalım" dedi.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanan hava değişiklikleri ve olası yağışlar, vatandaşları dikkatli olmaya ve tedbirlerini almayı düşünmeye yönlendiriyor. Özellikle tatil planları yapacak olanlar, Kerem Ökten'in uyarısını dikkate alarak hareket etmeleri öneriliyor. 8 Temmuz'dan sonra hava durumu ve yağışlarla ilgili gelişmeler yakından takip edilmeli.

Yaşam Haberleri