40 sayısının ardındaki gizemi ilk kez öğreneceksiniz! Sürekli kullandığımız deyimlerin anlamı ortaya çıktı

Günlük hayatta sık sık kullandığınız 40 sayısının anlamını ilk defa öğreneceksiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Birçok özlü söz içinde kullanılan 40 sayısının anlamı ortaya çıktı! Meğer bu yüzden tercih ediliyormuş! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

40 SAYISININ ANLAMI

İslam toplumlarında çok sık tercih edilen 40 sayısı birçok deyim içinde kullanılmaktadır. Kırkpınar, kırk haramiler, kırk ikindi yağmurları, kırk dereden su getirmek, kırk bir kere maşallah, kırk ev kedisi, kırk para, kırk yılın başı, kırk yılda bir, kırk yıllık dost, kırk katır mı kırk satır mı, bir fincan kahvenin kırk yıl hatrı vardır gibi birçok söz içinde kullanılır. Kırk sayısının din, matematik, astronomi, astroloji, edebiyat, tasavvuf alanlarında uğurlu ve özel olduğuna inanılır. Eski Mısır döneminde gök varlıklarının kendi yörüngesi üstünde dönüm süreleri kırk sayısıyla belirlenir. 


Tevrat içinde insanın taş dönemleri vardır ve kırkından sonra azmak, kırkından sonra saz çalmak laflarının buradan geldiğine inanılır. Eski Doğu ülkelerinde de kırk sayısı çok sonradan kullanılmaya başlanmıştır. Kur'an-ı Kerim içindeki hadislerde insanın 40 yaşında olgunlaştığına dikkat çekilir. Hz. Muhammed'e peygamberliğin 40 yaşında verildiği söylenir ve kadınların hamileliği 40 hafta sürer. Aynı zamanda insanın malının kırkta birini zekat olarak vermesi öğütlenir. Nuh tufanının da 40 gün sürmüş olan yağmurlar sonrasında oluştuğuna inanılır. Hz. Adem'in çamurunun 40 günde yoğrulduğu, Mehdi'nin kıyamet kopmadan 40 yaşında ortaya çıkıp 40 sene yaşayacağı düşünülür. Doğum yapan kadınların çocukları için ve ölümden sonra 40 gün geçmesi ve kırkı çıkmak deyimi de 40 sayısının önemi ile ilgilidir. 

Yaşam Haberleri