30 yaş altı kişiler için son gün yaklaştı! Kimliğiyle giden tamamen ücretsiz yararlanacak

Türkiye'deki gençleri sevindiren haber! Devlet yurtlarında ücretsiz konaklama fırsatı 27 Ağustos'a kadar devam ediyor. 18-30 yaş arası gençler için seyahatsever uygulaması başladı. Detaylar haberimizde...

Türkiye genelinde binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren bir fırsat devam ediyor. Gençler için başlatılan "seyahatsever uygulaması" sayesinde, devlet yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı 27 Ağustos tarihine kadar sürüyor. Bu fırsattan 18-30 yaş arasındaki gençler öğrenci olma şartı aranmaksızın yararlanabiliyor.

BAŞVURU DETAYLARI


Başvurular, 444 0 472 (ALO GSB) numarası aracılığıyla en az bir gün öncesinden iletişime geçerek yapılabiliyor. Sadece T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi ile rezervasyon yapmak yeterli oluyor.

Ücretsiz konaklama fırsatı sunulan yurtlarda, aynı ilde yaz dönemi boyunca en fazla 5 gece kalınabiliyor. Ancak konaklayanlardan ücret alınmıyor ve konaklama süresince kahvaltı ve yemek hizmeti verilmeyecek. Konaklama için yurtlara giriş saati 16.00 olarak belirlenmiş olup, konaklama süresi sona erdiğinde odalar en geç 13.00'te boşaltılmalı. Yurtlardan en erken çıkış saati 05.00, son giriş saati ise 01.00 olarak uygulanıyor. Konaklama süresince odalar her gün 13.00 - 17.30 saatleri arasında temizlik için boşaltılıyor.

İstanbul'da bulunan yurtlarla ilgili bilgilere https://seyahatsever.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşmak mümkün. Bu fırsatla, gençler hem ekonomik olarak rahatlayacak hem de ülkenin farklı şehirlerini keşfetme fırsatı elde edecekler. Devletin bu uygulaması, gençlerin seyahatlerini kolaylaştırmaya yönelik bir adım olarak önemli bir katkı sağlıyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyen gençlerin belirtilen süre içerisinde başvurularını yapmaları ve ücretsiz konaklama imkanını değerlendirmeleri gerekiyor.

Yaşam Haberleri