1993 yılı ve öncesi doğan ehliyet sahipleri dikkat! Ödeme şartı getirildi

30 yaş ve üzeri ehliyet sahiplerini ilgilendiren haber geldi. Ehliyetini yeniletmeyenlere yüklü miktarda ceza uygulaması devreye girdi.

Yıllar önce bin bir emek verilerek alınan ehliyetlerini yeniletmemiş olanlara kötü haber geldi. 83 TL ödeme yapılarak ehliyet yenilettirmek oldukça kolay olurken cezalar peş peşe kesilmeye başladı. 2023 yılının bitmesine az zaman kala ehliyetini değiştirmeyenlere uyarılar geldi.

EHLİYET YENİLENMESİNDE RANDEVU SİSTEMİ

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gelen bilgilendirme üzerine 30 yaşında ve üzerinde olan kişilerin ehliyetini değiştirmesi gerektiği yönünde oldu. Eski sürücü belgelerinin nasıl değiştirileceği merak konusu olurken randevu alınması gerektiği belirtildi. 2 yıl kadar uzatılan sürücü belgelerinin geçerlilik süresi için ALO19 ya da ALO199 mobil uygulama üzerinden başvuru yapılabilir.


FİYAT BİLGİSİ

Doğum veya kimlik değiştirme 83 TL

Kayıp kimlik kartı 166 TL

Ehliyet yenileme 15 TL

GEREKLİ BELGELER

Kimlik kartı

Sürücü sağlık raporu

Son 6 ay içerisinde çektirilen biyometrik fotoğraf

Sürücü belgesi

Harç bedeli

Kan grubunu gösteren belge

ÖDEME YAPILACAK BANKALAR

Akbank, Aktif Bank, ING Bank, Şekerbank, Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Denizbank, PTT Bank.

Yaşam Haberleri