15 ilde ortalık karışacak! Meteoroloji acil uyarı yaptı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün başlayan şiddetli yağışların önümüzdeki günlerde de süreceğini bildirdi. Peki önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları nasıl olacak ve yağışlar kaç gün devam edecek. İşte detaylar..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından haftalık hava tahmin raporu güncellendi. Hazırlanan rapora göre, bugün Doğu Marmara, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz Bölgesi, Batı Karadeniz Bölgesi Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kıyıları İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı Balıkesir çevre ve kuzeyi, Erzurum ve Van'ın kuzey ve doğusu çevrelerinde yerel sağanak ve aynı zamanda gök gürültülü sağanak yağış beklenmekte.

Meteoroloji kaynakları, hava sıcaklıklarının Orta ve Kuzeydoğu bölgelerde 2 ila 4 derece düşeceğini, diğer yerlerde dalgalanma olmayacağını, 6 ilde sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağını söyledi.

KONYA 4 GÜN BOYUNCA YOĞUN YAĞMUR ALACAK

Meteoroloji, önümüzdeki dört gün içinde Konya'da şiddetli yağış beklendiğini duyurdu. Bugün öğle saatleri itibariyle başlayan gök gürültülü sağanak yağışların saat 21.00'e kadar süreceği ve en yüksek sıcaklığın 32 derece olacağı bildirildi.

Konya'da şiddetli yağışların perşembe, cuma, cumartesi günü de devam etmesi beklenmekte. Sıcaklıkların Cumartesi günü 28 dereceye, Perşembe günü 32 dereceye, Cuma günü ise 31 dereceye düşeceği tahmin ediliyor. Yağmurlar Pazar günü durdu. Bulutluluğun beklendiği pazar günü sıcaklıkların 29 derece olması bekleniyor.


Yaşam Haberleri