Yargıtay Başkanlığı 100 Zabıt Katibi Alımı Mezuniyetlere Göre Kontenjan Dağılımı

Yargıtay Başkanlığı’nın memur alımı için başvuru işlemleri devam ediyor. Zabıt katibi alımında başvuru şartları neler, başvurular nereden yapılır, başvuru tarihleri ve Yargıtay Başkanlığı'nın zabıt katibi alımıyla ilgili diğer ayrıntılar bu haberimizde.

Geçtiğimiz gün yayımlanan memur alımıduyurusunda, Yargıtay’a zabıt katibi, güvenlik görevlisi, teknisyen, programcı ve kameraman unvanlarında alım yapılacağı belirtilmiş, söz konusu alım için başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra unvanlara göre belirlenen özel şartları da yerine getirmesi gerektiği kaydedilmişti.

Peki Yargıtay Başkanlığı’nın memur alımı için başvurular nasıl yapılacak?

Yargıtay Başkanlığı tarafından yayımlanan memur alım ilanında başvuruların e-Devlet şifreleriyle alınacağı, işlemlerin 11 Haziran saat 17.00’e kadar süreceği belirtilmişti. 

Başvurularla ilgili yapılan resmi açıklamada, “Adaylar başvurularını 07.06.2021 – 11.06.2021 tarihleri arasında saat 17.00’a kadar (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay -is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.” İfadeleri yer aldı.

Zabıt Katibi Alımı için 100 Kontenjan Ayrıldı

Yargıtay Başkanlığı’nın zabıt katibi alımı için ortaöğretim mezunlarına 20, önlisans mezunlarına 60, lisans mezunlarına ise 20 kontenjan ayrıldı. 

Başvuru yapmak isteyen adayların KPSS’ye girmiş olması gerekiyor.

Başvuru özel şartları ile diğer ayrıntılar için https://www.kamubulteni.com/gundem/yargitay-baskanligi-212-personel-alimi-yapacak-zabit-katibi-h38948.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberi sosyal medyada paylaşarak arkadaşlarınızı bilgilendirebilirsiniz.

Türkiye Haberleri