Suna Kıraç Kim, Nerelidir? Ne İş Yapmaktadır? Serveti

Vergi Rekortmenleri listesinde Suna Kıraç 6 'ıncı sırada yer almaktadır. Peki Suna Kıraç kimdir Ne iş yapıyor?

Suna Kıraç kimdir? Ne iş yapıyor?

Vergi rekortmenleri listesinde Suna Kıraç 6 'ıncı sırada bulunuyor. 2018 yılında 32.197.788,51  TL vergi ödemesi yapan Kıraç Suna Kıraç,1941 yılında Ankara ’da dünyaya geldi.

Annesi Sadberk Hanım babası Vehbi Koç olan Suna Kıraç, Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekili görevini yürütüyor.

İlkokul eğitiminin ardından Arnavutköy Amerikan Kız Kolejine giden Kıraç bu okulu başarı ile bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi'nde Bankacılık ve Finansman bölümünü okuyan Kıraç , 1999 yılında üstün yöneticilik ve liderlik vasıfları ile Koç Holding' e, iş dünyasına ve Türk çocuklarının eğitimine katkılarından dolayı London Business School tarafından "Onur Üyeliği"ne layık görülen  Kıraç, 2000 yılından beri ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) adı verilen hastalıkla mücadele etmekte ve çevresiyle sadece gözleriyle iletişim kurabilmektedir.

GÖZLERİ İLE HABERLEŞİYOR

Suna Kıraç konuşmak ya da bir mesaj iletmek istediğinde tam karşısına koyu renklerle yazılmış 29 harften oluşan bir alfabe konuluyor. Hemşireler tek tek harfleri gösteriyor. Suna Kıraç kirpiklerini kırpıştırdığında ilgili harf yazılıyor. Oluşturmasını istediği kelimeyi sırayla göstererek not ettiriyor. Kelimeler tek tek bulunarak cümle oluşturuluyor.Suna Kıraç, eşi İnan Kıraç'la birlikte kurdukları Pera Müzesi ve 1 Mart 2007'de hizmete sundukları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ile ülkesine hizmet yatırımlarını sürdürmektedir. İ

2000 yılında, İnan Kıraç ile birlikte; Vehbi Koç Vakfı Suna ve İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Antalya Kaleiçi Müzesi' ni kuran Suna Kıraç, daha sonra da 2003 yılında, kültür-sanat, eğitim ve sağlık konularında faaliyet gösteren Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nı kurdu. 

Suna Kıraç İnan Kıraç, İnan Kıraç ile 1969 yılında evlendi. Çocukları olmadı ama evliliklerinin 15. Yılında 4 aylıkken İpek Kıraç (d. 29 Kasım 1984) adında bir kız çocuğunu 1 Şubat 1985 tarihinde evlat edindi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Türkiye Haberleri