2 Aylık Buzağıya Tecavüz Eden Sapık Para Cezasıyla Sıyırdı

Antalya Gazipaşa'da 2 aylık buzağıya cinsel istismarda bulundu, DNA örnekleriyle kesinleşen 67 yaşındaki G.E. hakkında, mala zarar verme suçu oluşmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Buzağının sahibi Abdulkerim Gürbez, G.E. isimli şahsın ceza almasını isterken, Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Avukat Alev Arslan ise kararın hatalı olduğunu ve suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

9 Ağustos'ta Gazipaşa ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde iğrenç bir olay meydana geldi. Hayvancılık işiyle uğraşan Abdulkerim Gürbez, arkadaşıyla pikniğe gitmeye hazırlanırken yem ve su vermek için ahıra gitti. Ahırın kapısının açık olmasından şüphelenen Gürbüz, içeri girdiğinde G.E. isimli şahsın 2 aylık buzağıya tecavüz ettiğini gördü. Ahıra giren Gürbüz'ü gören sapık panikleyerek pantolonunu çekti. Gürbüz'ün şikayeti üzerine jandarma ekiplerince gözaltına alınan şahıs suçlamaları kabul etmedi. Şüpheli, kümes hayvanlarına zarar veren köpeğe bakmak için ahıra girdiğini iddia etti. Şüpheli şahıstan ve buzağıdan alınan örnekler ise Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderildi. 

Gelen sonuçlar G.E. ile buzağının DNA'sının uyumlu olduğunu belirledi. Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı ise G.E.'nin mala zarar verme suçunu işlemediği, Hayvan Koruma Kanunu'na göre idari para cezasıyla cezalandırılmasına, kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Karara, hayvan hakları savunucuları ve buzağının sahibi tepki gösterdi. 

Türkiye Haberleri