Yemeklere lezzet versin diye katıyoruz ama kendimizi zehirliyormuşuz! Ölüme kadar götürüyor

Yemeklerde sevilerek kullanılıyor olabilir ama sizi ölüme bile götürebilir! Tüm detaylar haberimizde.

Az miktarda da kullanıyor olsanız sağlığınızdan olabilirsiniz! Bunu mutfağınızdan tamamen kaldırın! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SAĞLIĞINIZDAN OLABİLİRSİNİZ

Senelerdir yemeklerde sevilerek kullanılan tavuk bulyon yemeklere aroma kattığı için sık sık tercih ediliyor. Hızlı ve pratik olması sebebiyle insanların yemeklerinde tercih ettiği tavuk bulyon sağlığa epey zarar veriyor. Tavuk bulyon özelikle pilav yaparken tercih ediliyor. Et ve tavuk bulyonlar içinde olan Mono sodyum glutamat isimli madde Çin tuzu olarak biliniyor ve uzmanlar tehlikeli olduğunu söylüyor. 


Çin restoranı sendromu olarak bilinen bbu kimyasal vücut içinde bir reaksiyona sebep olarak anormal kalp atışı, nefes alma güçlüğü, beyin sisi ve Alzheimer hastalıklarına sebep olabiliyor. Bu katkı maddesi aroma için kullanılıyor ve merkezi sinir sistemlerine zarar verebiliyor. Alzheimer, parkinson, epilepsi, Huntington hastalıkları oluşabiliyor. Tavuk bulyonların bazılarının içinde doymuş yağlar ve trans yağlar gibi sağlıksız yağlar bulunabiliyor. Bu yağlar kardiyovasküler hastalıkların oluşmasını sağlıyor ve kalp sağlığını olumsuz etkiliyor. Tavuk bulyon, et bulyon, cips, dondurma, renkli yoğurt, hazır çorba içinde MSG olabiliyor. Bu ürünler özellikle hamilelik döneminde daha zararlı oluyor ve plasentayı geçip direkt olarak bebeğe zarar veriyor. 

Sağlık Haberleri