Vücutta kötü ne varsa dışarı atıyor! Adını bilen fazla yok ancak her bir içişte şifa saçıyor

Her gün hava kirliliğinden ağır metallere kadar, ya da güzellik ürünlerinden gıdalardaki katkı maddelerine kadar çok sayıda çevresel toksinlerle temas ediyoruz. Detoks, normal şartlarda akla şok diyetleri getirmiş olsa da vücudun sürekli kendi kendine detoks yaptığı kendi arınma süreçlerini düzenlediği bilinmektedir. Ancak çevresel faktörlere yoğun şekilde maruz kalmak bu temizlik sürecini yavaşlatabilir. İşte burada doğal faydalı besinler devreye giriyor...

Karaciğer çevresel etkilere en duyarlı organdır. Bu olumsuz durumlarla ilgili istenmeyen bağlantıları ortadan kaldırmak da onun sorumluluğundadır.

Bu önemli rol nedeniyle vücudunuzun, karaciğerinizin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olması için doğal olarak desteklemesi gerekir. Karaciğerimiz kötü çalıştığında veya düzgün çalışmadığında zararlı bileşiklere daha fazla maruz kaldığımızı unutmayın. Bu nedenle karaciğerin korunması altın kadar değerlidir. Oradaki yol devedikenlerinin arasından geçiyor.

Deve dikeni karaciğeri korur, düzgün işleyişini sürdürür ve hatta gençleşmesine yardımcı olur. Ayrıca istenmeyen toksinleri de filtreleyebilir.

Zararlı Bileşikleri Öldürür


Deve dikeni antioksidan özellikler içerir. Silymarin adı verilen biyoaktif bir bitki bileşiği içerir. Bu, karaciğer fonksiyonunuzun sağlığını ve fonksiyonunu düzenli olarak sağlar. Devedikeni, karaciğer detoksifikasyonunun ilk aşamasını destekleyerek vücudun kendi kendini temizleme sürecini de desteklemektedir.

Karaciğerin korunması sırasında gereksiz bileşikler parçalanır. Bu ayrışma sırasında deve dikeni, oluşan serbest radikalleri nötralize eder. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre deve dikeni fitokimyasal silimarin sentezini, o da glutatyon sentezini desteklemektedir.


Glutatyon vücudumuzdaki en önemli antioksidandır. Vücudumuzun detoksifikasyon süreci üzerinde büyük etkisi vardır ve önemli bir antioksidandır. Silymarin, toksinlerin karaciğerdeki reseptörlere bağlanmasını önler. Deve dikeni yalnızca toksin engelleyici olarak görev yapmakla kalmaz; Ayrıca karaciğer enzimlerinin düzenlenmesine de yardımcı olur.

Öte yandan deve dikeni aynı zamanda kalp hastalıkları için de kullanılan bir bitkidir.

Yukarıdaki faydalara ek olarak deve dikeni vücuttaki gereksiz bileşikleri bloke eder ve toksin yükünü azaltmaktadır. Karaciğeri gençleştirir ve detoksifikasyon sürecinin tüm aşamalarında destekleyici bir unsur şeklinde görev yapar. 

Sağlık Haberleri