Tahinin içine birkaç damla limon ekleyin! Vücudunuzda yarattığı etkiyi öğrenince her gün yapacaksınız

Tahin doğası gereği aslında çok farklı yönlerde besin kaynağıdır. Tahin, 4000 yılı aşkın bir süre önce yaratıldığından beri doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Bugün kullandığımız tahinin faydaları limonla birleşerek daha da artıyor. İşte tahinin içine limon sıkmak için sebepler şunlar..

Tahinin içindeki susam tohumları kalp sağlığını destekler. Tahin, aslında sütü ürünü olmayan ama süt ürünü kadar sağlıklı kalsiyum kaynağıdır. İki yemek kaşığı tahin, günlük önerilen kalsiyumun yaklaşık yüzde 15'ini sağlamaktadır. Tahinin besin içeriği cilt sağlığını da destekler. Tahindeki iyi yağlar, gözle görülür yaşlanma belirtilerini önlemede yardımcı A ve E vitamini gibi yağda çözünebilen vitaminlerin emilimlerini de artırır.


Tahinin ham maddesi olarak bilinen susam, demir açısından oldukça zengindir. Bu nedenle tahin kansızlıktan muzdarip insanlar tarafından sıklıkla kulalnılır. Tahinin sayısız faydasına limon eklemek ise şifasını neredeyse ikiye katlıyor. İşte tahininize birkaç damla limon sıkmanın tahini beş kat daha etkili yapmasının nedeni...

TAHİNE LİMON SIKMANIN FAYDALARI

C vitamini açısından zengin limonu demir açısından ise zengin tahinle bir araya getirdiğinizde faydaları beşe katlanıyor. Tahininize birkaç damla limon eklemeniz demir emilimini artıracaktır. Bu kansızlık sorununu en aza indirecektir.


Tahin ve limonu karıştırmak enerji seviyelerini yükseltir ve yorgunluğu en aza indirir. Tahin ve limonun birleşimi vücutta biriken toksik maddeleri temizler. Bu nedenle vücutta ödem oluşması engellenir.

Bu iki faydalı ürünü birleştirmek, solunum problemlerine yardımcı olabilir. Ciğerleriniz de temizlenir.

Tahinli limon hem erkeklerde hem de kadınlarda doğurganlığı artırır. Bu kısırlık riskini azaltır. Tahinin içine limon sıkmak vücudun direncini arttırır. Ek olarak, bu karışım hem kan hücresini hem de kemik sağlığını artırır. Her gün düzneli olarak 1 yemek kaşığı tahin ile birkaç damla limonu almayı unutmayın.

Sağlık Haberleri