Siz gripten değil grip sizden kaçacak! 5 önemli tüyoyla kışı hasta olmadan geçirin

Grip olmaktan korkanlara özel tüyolar geldi. Gripten korunmak yöntemleri, temel hijyen adımları ve aşılar hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır. İşte gripten kaçma yolları...

Solunum yolu enfeksiyonundan ötürü oluşan gripler mevsimsel olarak ortaya çıkarken belirtileri ise ateş, öksürük, boğaz ağrısı, vücut ağrıları olarak gözüküyor. Günlük yaşamı önemli ölçüde etkileyebilir. Grip virüsünden korunmak ve hastalığı önlemek için alınan önlemler haberimizde yer almaktadır.

ELLERİNİZİ YIKAYIN

Sabun ve su kullanılarak ellerinizi düzenli yıkayın. En az 20 saniye yıkayarak virüslerden kurtulabilirsiniz. Alkol bazlı olan dezenfektanlar etkili olurken tercih ediliyor.


YÜZÜNÜZE TEMAS ETMEYİN

Eller her virüsün yuvası olurken yüzünüze dokunmaktan kaçının. Virüsün vücuda girmesine yardımcı olur.

MASKE KULLANIMI

Toplu ve kalabalık alanlarda yayınlan virüslerden korunmak adına maske tercih ediliyor. Virüsün yayılmasını azaltır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için besinlerin tercih edilmesi öneriliyor. Yeterli uyku, stresten kaçma ve egzersiz yapılması öneriliyor.

HİJYENİK ÖNLEMLER

Ev, iş ve genel yaşam alanında temizlik ve dezenfeksiyonu sık sık yaparak virüslerin yayılma riski azalır. Kişisel önlemlerle ve toplumda alınan tedbirler üzerine özellikle risk altın olan gruptaki vatandaşların önemli hijyenik önlemlere özen göstermesi gerekiyor. 

Sağlık Haberleri