Serinlemek isterken başınıza bu gelebilir! Klimalardaki korkunç gerçek açıklandı

Klima uzmanı ve akademisyen [Uzman İsim], yaz mevsiminin gelmesiyle çalışmaya başlayan klimalarla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Klimanın insan yaşamındaki önemine vurgu yaparak, doğru kullanım ve bakımın gerekliliğini belirtti. Ayrıntılar haberimizde...

Klima uzmanları, sık tercih edilen klima sistemlerinin denetimsiz ve bakımsız bir şekilde kullanılmasının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.

Uzmanlar, yaz aylarında serinlemek için en popüler seçenek olan klimaların, düzenli kontrollerinin yapılmadan ve gerekli bakımlarının ihmal edilerek kullanılmasının sağlık açısından riskli olduğuna dikkat çekiyor. Bu durum, iç mekan hava kalitesini olumsuz etkileyebilir ve bazı rahatsızlıklara neden olabilir.

YÜZ FELCİ VE ZATÜRREYE YOL AÇIYOR


Uzmanlar, klimanın uzun süre aşırı soğuk ve kuru havaya maruz kalmanın vücut direncini düşürebileceğini ve üst solunum yolu hastalıklarına, hatta zatürreye kadar varan akciğer hastalıklarına neden olabileceğini belirtiyor. Klimaların üflediği soğuk havaya direkt maruz kalmak, yüzdeki sinir kılıfını etkileyerek yüz felcine, kas ağrılarına ve tutulmalarına neden olabiliyor. Ayrıca klimaların ortama yaydığı tozlar astım krizlerine ve şiddetli öksürmelere yol açabilir.

Klimaların nemlendirme bölümlerinde üreyen ve klimaların açılmasıyla ortama yayılan küf mantarları, akut alerjik zatürreye yol açabilir. Bu hastalığın belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, kas ağrısı ve halsizlik gibi gribal enfeksiyon benzeri belirtiler bulunurken, daha sonra öksürük, balgam ve nefes darlığı gibi akciğer belirtileri ortaya çıkabilir. Kronik alerjik zatürre ise yavaşça gelişir ve nefes darlığı, yorgunluk ve kilo kaybı gibi belirtiler gösterebilir.

Uzmanlar, klimaların periyodik bakımının ve temizliğinin önemine dikkat çekerek, temizlenmeyen klimaların bir takım bakterilere ve hastalıklara yol açabileceğini belirtiyor. Lejyoner Hastalığı olarak bilinen 'Legionella pnömonisi', klimaların ve bu bakterilerin yol açtığı bir hastalıktır ve akciğer ve solunum sistemine ait belirtilerle kendini gösterir. Bu hastalığın tedavisinde klimaların yaydığı bakterilere yönelik antibiyotikler uygun süre ve dozda kullanılmalıdır.

Sağlık Haberleri