Salataların vazgeçilmezi o sebze cayır cayır yağ yaktırıyor! Hem ucuz hem sağlık deposu

Toprakta doğal olarak yetişen ve yol kenarlarından toplanan bu bitki, alternatif tıp mucizesi olarak kabul ediliyor ve sağlığa faydaları etkileyici. Bu bitki kısa süre içerisinde fazla kilolardan kurtulmanızı ve istediğiniz sağlıklı vücuda kavuşmanızı sağlar. İşte bu ilginç bitkinin sağlığa getirdiği faydaları..

Kuzukulağı, Anadolu'nun kireçli topraklarında doğal ortamlarda yetişen, gölgeli ve nem olan alanlarda yaşayabilen, sağlığa pek çok faydası olan bir sebzedir. Ülkemizin Tokat bölgesi ve çevre bölgelerde yetiştirilen kuzukulağı, yaygın olarak 'Turşu otu', 'Ekşi kulak', 'Ebem ekşisi' olarak bilinmektedir.

Kuzukulağı düzenli bir şekilde tüketildiğinde kanser, kalp hastalıkları, tip 2 diyabet gibi sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. C vitamini ve antioksidan açısından zengin olan kuzukulağı, A ve B vitaminleri ile vücudun bağışıklığını destekler.


Cildinizi gençleştirin, hücrelerinizi yenileyin!

Lif ekstraktlarının zengin içeriği bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlar. Bu, diyet döneminiz boyunca kendinizi daha tok hissetmenize yardımcı olacak ve kilo vermenizi destekleyecektir. Sadece fiziksel sağlığınız için değil, cilt sağlığınız için de çeşitli faydaları vardır. Alternatif tıpta özellikle sedef hastalığı, egzama ve çıban tedavisinde kullanılır.

Asidik özelliği sayesinde ciltteki şekil bozukluklarını giderir, hücreleri yeniler. Bilimsel çalışmalar bunun vücuttaki mikroorganizmaları öldürdüğünü ve aynı zamanda anne sütünü de etkilediğini göstermiştir.

Toksinleri bol miktarda yayar!

Kuzukulağı çiğ olarak yenildiğinde hafif ekşimsi tadı vardır. Bu sebze vücut ağrılarını dindirir, vücuttaki enfeksiyonları yok eder, diş etlerini güçlendirir ve diş kayıplarını önler. Kuzukulağı sindirim problemlerini ortadan kaldırır ve böbrek fonksiyonlarını destekler.


Kandaki toksinleri temizleyerek taş ve kum oluşumlarına karşı doğal çare sağlar. Kuzukulağı kan şekeri seviyesini düşürür ve kansızlık sorununu ortadan kaldırır.

Kuzukulağı nasıl tüketmeliyim?

Ateş düşürücü özelliğinden dolayı çocuklarda ve yetişkinlerde antibiyotik yerine kullanılabilir. Yeşil yapraklı olan kuzukulağı kış aylarında tüketildiğinde ise grip ve soğuk algınlığı gibi bağışıklıkla ilgili hastalıklara karşı etkilidir. Kuzukulağı pişirilip salatalarda, çorbalarda kullanılabilir veya güveçlere eklenebilir.

Sağlık Haberleri