Sadece Ramazanda yeniliyordu! Sütle karıştırınca o sorunun kökünü kazıyor!

Hurmanın muhteşem etkisi! 2 tane hurmayı sütle karıştırıp tüketin. Yararlarına inanamayacaksınız! Detaylar haberimizde.

Yalnızca Ramazan'da tükettiğimiz hurmanın sağlığa oldukça faydası bulunmaktadır. Peki hurmanın yararları nelerdir? Hurmalı süt nasıl hazırlanır? Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

ŞİFA DEPOSU HURMALI SÜT

Sindirim sisteminin sağlığından kan şekerinin dengede tutulmasına değin hurmanın birçok yararı bulunmaktadır. Bunların yanı sıra uzun süre tok tutması ile de oldukça bilinmektedir. Çoğunlukla Ramazan'da daha sık tüketilen hurma sütle karıştırılıp içildiğinde de oldukça yararlıdır. Hurmalı sütünde pek çok yararı vardır. Vücuda büyük miktarda enerji sağlarken yaşam kalitesini maksimuma çıkartır. Lif açısından zengin olduğundan dolayı sindirim sisteminin düzenlenmesinde yararlıdır. İçerdiği antioksidan bileşenlerden dolayı bağışıklık sisteminin güçlenmesinde faydalıdır. 


Tüm bunların yanı sıra cilt ve saç sağlığı içinde oldukça önemlidir. Cildinizin ve saçınızın daha parlak bir görünüme sahip olmasını sağlar. Hurmalı sütü hazırlamak için ilk olarak hurmanın çekirdeklerini çıkartmakla başlayın. Daha sonra blendra alıp üzerine süt ekleyin ve blendrı çalıştırın. Bütün malzemelerin karıştığından emin olduktan sonra bir müddet buzdolabında dinlendirin. Sonra istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Sağlık Haberleri