Sadece bu pekmez türünü satın alın! Diğerleri fasa fiso çıktı!

Andız pekmezi, toplumda pek az bilinen, andız ağacının meyvesinden elde edilen bir besindir. Özellikle alerji, hemoroid, kaşıntı, saç dökülmesi, sedef hastalığı, gut, çocuklarda öksürük ve yetişkinlerde gece alt ıslatma sorununa çaredir. İçerdiği esansiyel yağ asitleriyle antioksidan özelliğe de sahiptir.

Ülkemizde özellikle enerji amaçlı tüketilen doğal ürünlerden biri olan pekmez çoğu evde bulunmaktadır. Üzüm, ahududu, incir gibi bazı meyvelerden yapılan pekmez, daha çok kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerindendir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ise, en faydalı pekmezin 'Andız Pekmezi' olduğunu söylüyor. İşte andız pekmezinin faydaları..

ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARI

Birçok hastalığa şifa kaynağıdır..


İbrahim Saraçoğlu, andız pekmezi hakkında yaptığı yorumunda pekmezin gut hastalığını önleme özelliği bulunduğunu söyledi. İçerisinde bulunan özel bileşenler bu hastalığın belirtilerini azaltabilir. Pekmez cilt sağlığına da destek verir. Alerji, kaşıntı, egzama, sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarına faydalı olabileceği gibi sivilce ve iltihaplara da olumlu etkileri olabileceği iddia ediliyor.

Andız pekmezi biraz acı olsa da şifalı özelliği vardır. Çocuklar sabah ve akşam birer çay kaşığı, yetişkinler ise sabah ve akşam birer çay kaşığı almalıdır. Eşsiz bir öksürük şurubudur ve kalıcı öksürüğü anında ortadan kaldırır.

Gut hastalığını önler. Alerji, kaşıntı, egzama ve sedef hastalığına karşı faydalıdır. Kalp ve kan damarlarını korur. Vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olmakla birlikte bağırsak sistemine faydalıdır. Özellikle bağırsaklardaki parazitleri etkisiz duruma getirerek ishal ve hemoroid oluşumunu engeller.

İdrar yollarına yönelik şifalı bitkidir. İdrar yollarındaki iltihabı ortadan kaldırdığı gibi idrar retansiyonuna ve böbrek taşlarına da iyi gelir. Yetişkinlerde gece yatak ıslatma sorunlarına karşı oldukça faydalıdır.

Cilt için de çok iyi iyileştirici etkileri olan andız pekmezi, ciltteki sivilce veya iltihaplara karşı onarım sağlar.

Sağlık Haberleri