Sadece 4 malzeme ile fit kurabiyeler yapmaya ne dersiniz! Diyetini bozulmadan istediğiniz kadar yiyin

Çay saatlerine hem hızlı hem de lezzetli bir kurabiye arıyorsanız bu makalemizdeki pudra şekerli kurabiyenin tam size göre. Sadece 15 dakika içinde 4 basit malzemeyi kullanarak muhteşem kreasyonlar yaratmaya hazır olabilirsiniz.

Pratik lezzete önem veriyorsanız; vanilyalı tereyağlı pudra şekerli kurabiyeler mutfakta geçirdiğiniz zamanı en iyi şekilde değerlendirecek. İşte, lezzetli mi lezzetli kurabiyenin adım adım tarifi..

Ev yapımı kurabiye deneyimini bir üst seviyeye taşıyan bu tarif ile birlikte pudra şekerinin, vanilyanın, tereyağının ve unun mükemmel uyumu sunuluyor. Peki nasıl yapılıyor? İşte tarifi..

PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

200 gram oda sıcaklığında tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

4 su bardağı un

1 paket vanilya

Pudra Şekerli Kurabiye Tarifi İpuçları

Vaktiniz varsa kurabiye hamurunu bir gece buzdolabında bekletin. Bu onu daha lezzetli hale getirecek. Eğer vaktiniz kısıtlıysa, ceviz büyüklüğündeki topları dinlenmeye bırakmadan elle klasik kurabiye şekline getirin ve pişirin. Elma sirkesi veya üzüm sirkesi eklemek onu çıtır ve daha da lezzetli hale getirecektir. İstenirse tarçın, limon ya da portakal kabuğu rendesi, vanilya özü gibi diğer malzemeleri de ekleyebilirsiniz.


Pudra şekerli kurabiye tarifi nasıl yapılır önerisi!

Pişirme süresi fırın gücüne göre değişiklik gösterebilir. Bundan dolayı kontrollü olarak pişirmeye çalışın.

Pudra şekerli kurabiye tarifi

Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini ve vanilyayı karıştırın. Unu azar azar ekleyin.

İlk bakışta zor gibi görünse de yoğurmaya devam ederseniz tam istediğiniz kıvama gelecektir. Kıvam alınca hamuru bir süre dinlenmeye bırakın. Bu arada fırını 180 dereceye kadar önceden ısıtın.

Sadece birkaç malzeme ve pudra şekeriyle mükemmel pudra şekeri kurabiyeleri yapmak için tereyağı, pudra şekeri, vanilyayı oda sıcaklığında karıştırın. Unu azar azar ekleyip, hamur sert bir kıvama gelinceye kadar bir süre dinlenmeye bırakın. Hamurdan ceviz büyüklüğü parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.

Fırın tepsilerine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında tam 15 dakika pişirin, istenirse soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun..

Bu pratik ve kolay pudra şekerli kurabiye ile çay saatlerinizi daha da eğlenceli hale getirin. Sadece 4 malzemeyle biraz zaman ile evinizde lezzetli kurabiyeler pişirebilirsiniz. Deneyin ve lezzetinin tadını çıkarın!

Sağlık Haberleri