Saçları parlatıp cilde ışıltı veriyor! İkisi birlikte tüketilirse mucize yaratıyor

Canan Karatay'dan püf noktalar gelmeye devam ederken ısrarla tavsiye edilen yaşlanmayı engelleyen o besin açıklandı. Saçları ve cildi ışıl ışıl yapacak o besin...

Kan dolaşımını düzene sokan tahin aynı zamanda yaşlanmayı da engelliyor. Doğal bir kişisel bakım alternatifi olarak tercih edilirken damar tıkanıklığı tedavisinde ise tercih edilmektedir.

Tahin kullanımının faydaları saymakla bitmezken kolesterol seviyesini düşürürken, kalp hastalıkları ve felç riskini en aza indirir. Tahinin içerisinde bulunan kalsiyum ve magnezyum da kan basıncının düşürmesinde etkilidir. Eski şifa kitaplarında bulunan hekim önerileri arasında tahin ve limon karışımıyla yorgunluk önlemesiyle enerji depolarını güçlendirir.


B vitamini içermesiyle hücreler yenilenerek saçlar daha parlak görünüyor. Çinko sayesinde cilt yenilenirken cildi sağlıklı tutan kolajen desteğini de karşılamaktadır. Tahin, lif açısından zengin olurken bununla beraber sindirim sağlığına yararları dokunuyor. Lif, düzenli bağırsak hareketlerini teşvik edebilir, kabızlığı önleyebilir ve sindirim sisteminde ki sorunları en aza indirir.

E vitamini ve antioksidanlar gibi besin maddeleri açısından zengin olurken bu bileşenler sayesinde bağışıklık sistemi artırılarak serbest radikallerle savaşarak hücresel zarar düşürülür.

Sağlık Haberleri