Saç yağlanmalarıyla başı dertte olanlara kesin çözüm! Kepek, egzama ve kaşıntı için bir damla yeterli

Kadın veya erkek hepimiz için saçlarımız çok özeldir. Gün içerisinde sürekli sönük ve yağlı saçlarla gezmeyi kimse istemez. Yağlı ve sönen saçlarından şikâyet edenler bunun için çözüm arayanlara mucizevi bir çözüm. İşte detaylar…

Stres, kötü beslenme alışkanlıkları ve genetik faktörler de saçların yağlanmasına neden olabilir. Bakım ürünleri de saçların yağlanmasına neden olabilir. Yağlı saçlar hem görüntü olarak da can sıkıcı olabilir. Tüm bunların çözümünü sizler için derledik. Detaylar haberimizde…


SAÇ DİPLERİNDEKİ YAĞLANMAYI TEK DAMLADA BİTİRİYOR! KEPEK, EGZAMA VE KAŞINTIYI GİDEREN DOĞAL FORMÜL

Çok yağlı bir saç derisi ile mücadele etmek çok zordur. Yağlı saç derisi son derece can sıkıcıdır. Saçlarınızı temiz tutmak için her gün yıkamalısınız. Yağlı bir saç derisi de kepek sorunlarına neden olabilir. Sebum dengesi sağlanamadığında saç derisindeki gözenekler tıkanır ve kepek oluşur.

Güzel ve sağlıklı saçlara sahip olmak tüm kadınların ortak hayalidir... Genel olarak saçlarınızın sağlıklı olması için düzenli olarak bakım yapmanız gerekir.

Saç bakımınızın saç tipinize özel olması gerektiğini unutmayın. Çünkü kuru saçlar, karma saçlar ve yağlı saçlar farklı bakıma ihtiyaç duyar. Doğru bakım ürünlerini uygulamak da gereklidir.

Aşırı yağlı bir saç derisine sahipseniz, sebum dengesini korumak için belirli yöntemleri uygulamanız gerekir.

Aşırı yağlı bir saç derisi hoş olmayan bir görünüme neden olabilir. Aşırı sebum üretimi, saç derisini ve saçı daha da yağlandırır.

Yağlı saç olarak bilinen bu saçların yağ dengesini kontrol etmek gerekir. Yağlı saçlar kepeğe, kafa derisi tıkanıklığına ve hatta saç dökülmesine neden olabilir. Peki, yağlı bir saç derisi ile nasıl savaşırsınız?

Doğal yağlar saçı dış etkenlere karşı korur. Ancak saçlarınız çok yağlı ise dengede tutmanız gerekir. Yağlı bir saç derisine sahipseniz, dikkat etmeniz gereken birkaç şey var.

Saçınızı yağdan arındırmak ve fazla yağlanmasını önlemek için doğru saç bakımını seçmelisiniz.

SAÇLARINIZI DOĞRU ŞEKİLDE ŞAMPUANLAYIN

Saçınızı yıkamak sandığınız kadar kolay değildir. Saçınızı düzgün yıkamazsanız aşırı yağlanmaya neden olabilir. Saçınızı düzgün bir şekilde yıkamak için ideal miktarda şampuanı nazikçe köklere ve saç derisine uygulamanız gerekir.

Tırnaklarınızı kullanmaktan veya saç tellerini gereksiz yere sürtünmekten kaçının. Saç derinize sert davranmayın.

Yağlı saçlarınız varsa, saçınızın uzunluğuna değil, yağlı saç derisine odaklanın. Saçları ılık suyla durulayın.

SAÇLARINIZI İYİ DURULAYIN

Yağlı bir saç derisine sahipseniz, saçınızı yıkadıktan sonra iyice durulamalısınız. Saçları şampuanla yıkadıktan sonra saç uçlarını nemlendirmek için saç kremi kullanılır.

Bildiğiniz gibi saç uçlarına saç kremi sürülür. Köklere uygularsanız saçınız yağlı görünebilir ve yağ daha hızlı birikecektir.

Bu nedenle, saç kremi kullanıyorsanız, onu yıkamalısınız. Yıkanmayan saçlar yağlı görünebilir.

SAÇLARINIZI ISI İLE ŞEKİLLENDİRMEYİN

Saçınızı düzleştirici, bukle maşası ve kurutucu gibi aletlerle şekillendirirseniz, bu işlem saçınızın daha hızlı yağlanmasını sağlayabilir.

Saçınıza ısı uyguladığınızda saçınızın doğal yağ dengesini bozabilirsiniz. Ayrıca aşırı ısı uygulamak saça zarar verebilir. Bu da zamanla gevşemelerine neden olur.

Bunun için mümkünse saçınızı kendi halinde kurumaya bırakın ve doğal dokusuna sarılın. Bu, şampuanlama sürenizi uzatacak ve ısı hasarını önleyecektir.

SAÇLARINIZLA ÇOK FAZLA OYNAMAYIN

Saçınızla ne kadar çok oynarsanız, o kadar çabuk yağlanır. Saçınızı sık sık fırçalamak ve dokunmak yağ bezlerini uyarabilir.

Saç derisinden gelen yağ saç tellerinizi bulaşabilir ve fazla yağ ellerinizden saç tellerinize sızabilir. Bu durumda saçlarınız çok yağlanır. Bu nedenle özellikle yağlı saçlara sahip olanlar saçlarını fazla pozlamamalıdır. Daha az taramalı ve doğal haliyle bırakmalısınız.


JOJOBA YAĞI

Jojoba yağı, saç derisinin sebum dengesini korur. Jojoba yağı saç derisini yumuşatır ve saç derisinin kurumasını önler. Saç tellerini güçlendirerek dökülme problemini ortadan kaldırır. Cilt tarafından kolayca emilir. Jojoba yağı saç köklerinin nefes alarak sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Ayrıca saç uzatma ve kalınlaştırma da en önemli çözümlerden biridir.

Jojoba yağını tek başına kullanabileceğiniz gibi şampuan ve saç kremlerinize de ekleyebilirsiniz.


LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı hoş aroması ile en sevdiğim saç bakım yağlarından biridir. Lavanta yağı saç dökülmesini durdurur ve saç kırılmalarını önler. Çok fazla yağlı saça son verir.

Saç köklerini besler ve kan dolaşımını hızlandırır. Kekik ve biberiye yağı ile birlikte kullanarak saç derisi ve cilt bakımında kullanmak isterseniz cilt tahrişinin önüne geçmiş olursunuz. Lavanta yağı ile kepek ve kuruluk probleminden kurtulabilirsiniz.


FINDIK YAĞI

Fındık yağı B1, B2, B6 ve E vitaminleri açısından zengin doğal bir yağdır. Fındık yağı saç köklerinde kepek oluşumunu engeller. Besleyici ve onarıcı özelliği vardır. Sadece saç için değil cilt bakımında da kullanılan fındık yağı cilde nem ve parlaklık kazandırıyor.

Fındık yağı saç dökülmesini engeller. Nemi depolayarak saçların canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Fındık yağını saç bakım rutininizde kullanarak saçınızın sağlığını koruyabilirsiniz.


ARGAN YAĞI

Argan yağı saç bakımında en çok kullanılan doğal yağlardan biridir. Argan yağı, saçları onarmak ve korumak için bir kaplama görevi gören B vitamini, E vitamini ve uçucu yağlar içerir. Sağlıklı saç büyümesine yardımcı olur.

Argan yağı saç köklerinin kurumasını engeller. Saç vitamin depolar. Saç derisinin hava almasına yardımcı olur ve saç dökülmesi problemini ortadan kaldırır.


SAFRAN YAĞI

Safran yağı saç derisindeki gözenekleri açar. Saçları güçlendirir ve dış etkenlerden zarar görmesini engeller.

Safran yağı, köklerdeki kuruluk probleminden kurtulmaya yardımcı olur. Saçtaki nemi depolar. Dökmeyi bıraktı. Diğer saç bakım yağları ile karıştırılarak saç derisine sürülebilir. Hassas bir saç derisine sahipseniz, bu yağları uygulamadan önce bir uzmana danışın.

Sağlık Haberleri