Saç dökülmesini bıçak gibi kesiyor! Haftada bir 5 damla sürün yeter

Genetik yapı, mevsimsel değişiklikler, stres ve beslenme saç dökülmesine neden olabilir. Saç dökülmesini önlemek istiyorsanız doğal çözümler arayın. İşte saç dökülmesini önlemek için bazı basit ama doğal ipuçları.

ÇÖREK OTU YAĞI

Çörek otu tohumlarını alın ve saçınızın köklerine masaj yaparak uygulayın. 40 dakika bekledikten sonra saçınızı yıkayın.

Bu uygulama haftada en fazla iki kez yapılabilir. Çörek otu yağı saçları besleyerek daha parlak ve aynı zamanda canlı olmasını sağlamaktadır.

SUSAM YAĞI

Susam yağının E vitamini açısından zengin olduğu bilinmektedir. Bu da saç dökülmesini durdurarak sağlıklı ve aynı zamanda hızlı uzamasını sağlar.

Bu çerçevede susam yağını saçınıza uygulamak için ocakta hafifçe ısıtın. Sıcak olarak saç köklerine masaj yaparak uygulayın. Gece boyunca saçınızda bırakın ve ardından yıkayın. Susam yağını haftada en fazla iki kez kullanın.


ZEYTİNYAĞI

E vitamini açısından zengin olan zeytinyağı, vitamini saç köklerinde depolayarak saç dökülmesini önler. Diğer yandan saçları nemlendirir ve dış etkenlerden korur.

Birkaç damla zeytinyağını saçınızın köklerine masaj yaparak uygulayın ve ardından yaklaşık 40 dakika saçınızda bırakın. Daha sonra saçlarınızı bol suyla yıkayın. Bu yöntemi ise haftada iki kez düzenli olarak yaparsanız sonuçları göreceksiniz.

SOYA YAĞI

Soya yağı kuru saç köklerine, kaşıntıya ve saç dökülmesine karşı etkilidir. Özellikle kuru, yıpranmış ve boyalı saçlar için uygundur.

Soya yağını ocakta hafifçe ısıtın ve aynı miktarı saç derinize ve saçınıza uygulayın. Yaklaşık 30 dakika saçınızda beklettikten sonra şampuanla yıkayabilirsiniz. Düzenli kullanırsanız etkisini göreceksiniz.

HİNT YAĞI

Hint yağı saç köklerini yeniler ve saç dökülmesini önler. Haftada iki kez saçınızın köklerine düzenli olarak hint yağı uygulamak saçınızın nem dengesini koruyarak canlı, parlak ve güçlü olmasını sağlayacaktır.

Saç dökülmesine ne sebep olur?

Var olan her saçın bir yaşam döngüsü vardır. Her bir saç teli 4-6 yıl kadar yaşar, daha sonra dinlenir ardındanda dökülür.

Bu şekilde saç dökülmesi oldukça doğal bir süreç olup, günde 50 ile 100 arası saç telinin dökülmesi normal karşılanmaktadır. Saç dökülmeniz bu değeri aşıyorsa, banyo sırasında görünen saç miktarı artıyorsa ya da yıkanıp kurutulan saçınızı elle çektiğinizde 3 ila 5 saç teli buluyorsanız o zaman durumu ciddiye almanız gerekir.

Saç dökülmesinin çeşitli nedenleri olabilir. Nedeni belirlemek ve uygun tedaviye başlamak önemlidir.

Sağlık Haberleri