Saç diplerinizde ağrı ve acı hissediyorsanız eyvah! Korkunç nedeni ortaya çıktı

Saç köklerinizde şiddetli ağrı hissediyorsanız bunu hafife almayın. Bu ağrılar birçok sorun ortaya çıkabiliyor. Detaylar burada...

Saç dipleri ağrısına neden olabilecek çeşitli faktörler vardır. Saç derinize dokunduğunuzda ağrı hissediyorsanız bir şeylerin ters gittiğini belirlemelisiniz. İşte, saç köklerinde ağrıya neden olan bazı faktörler;

Saç derisi hassasiyeti: Bazı kişilerin saç derileri hassas olabilmektedir. Saç derisi hassasiyeti ise saç köklerinin kafa derisinin altındaki sinir uçları tarafından sıkıştırılması veya tahriş olması durumunda ağrıya neden olabiliyor.

Saç dökülmesi: Kafa derisinde bulunan sinir uçlarına baskı uygulayarak ağrıya neden olabilen saç dökülmesi genel olarak hormonal değişikliklerle birlikte stres ya da genetik faktörlerden kaynaklanır.

Gerilim baş ağrısı: Ya zihinsel ya da duygusal stres, kafa derisinde gerilim tipi baş ağrılarına neden olabilir. Bu, kafa derinizdeki kasların gerginleşmesine, ardından da ağrıya neden olabilir.


Saç bakım ürünleri: Bazı saç ürünleri ve kimyasallar saç derinizde tahrişe neden olabilir. Bu ürünleri kullanmak saç derinizde ağrıya neden olabilir.

Enfeksiyon: Bakteriyel veya mantar enfeksiyonu kafa derisinde ağrıya neden olabilir. Böyle bir durumda kaşıntı, kızarıklık ve şişlik görülür.

Sıkı saç toplanması: Saçlarınızı çok sıkı örgülerle veya eşarplarla sıkmak saç köklerine baskı yapıp ağrıya neden olabilir.

"Saç diplerindeki ağrıları azaltan yöntemler"

Saç bakımı: Saç derinizi temiz tutun. Saç derinizdeki yağı, kiri ve ürün kalıntılarını gidermek için saçınızı düzenli olarak yıkayın. Saç tipinize uygun hafif, doğal bir şampuan seçin.

Saçlarınızı çok sıkı bağlamayın: Saçlarınızı çok sıkı örgüler veya eşarplarla dolaştırmaktan kaçının. Saç köklerine çok fazla baskı uygulamak ağrı yaratabilir. Saç tokalarını gevşek bir şekilde takın ve metal toka takmayın.

Sıcak-Soğuk su: Duş alırken saç köklerinizi sıcak su ile iyice durulayın. Bu kan dolaşımını artırır. Saç köklerini sıkılaştırdığı ve ağrıyı hafiflettiği için soğuk su da kullanabilirsiniz.

Masaj: Saç derinize nazikçe masaj yapmak kan dolaşımını hızlandırabilir ve saç köklerinizdeki gerginliği azaltabilir. Doğal yağlarla yapılan masaj da etkilidir.


Doğru saç bakım ürünlerini seçin: Saç bakım ürünlerini seçerken cilt tipinize en uygun olanı tercih edin. Kimyasal içeren ürünlerden kaçının.

Stresten kaçınmak: Stres saç köklerinde gerginlik ortaya çıkarabilir. Rahatlamak için meditasyon ve derin nefes almanın dışında yoga gibi stres azaltıcı teknikleri de deneyin.

Dengeli beslenme: Saçınızın sağlığı genellikle genel sağlığınızla bağlantılıdır. Sağlıklı bir saç derisini korumak için diyetinizin vitamin ve mineral açısından zengin olduğundan emin olun.

Ağrınız devam ederse veya kötüleşirse ya da ağrıya saç dökülmesi ya da cilt sorunları gibi farklı belirtiler de eşlik ediyorsa doktorunuza görünün. Bu koşullar altta yatan başka sağlık sorununun belirtileri olabilir. 

Sağlık Haberleri