Pide, lahmacun ve börek yerken iki kez düşüneceksiniz! Tarım Bakanlığı korkunç gerçeği açıkladı

Son günlerde ortaya çıkan bir yazıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'nün tüm illere gönderdiği bir yazı gündeme geldi. Bu yazıda, pide, lahmacun, börek gibi ürünleri üreten işletmelerin iç harç olarak kullanabilecekleri malzemeler arasında domuz eti ve tek tırnaklı hayvan eti hariç, diğer tüm hayvan eti ve sakatatlarının kullanılabileceği ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı denetim ekipleri, 5996 sayılı kanun kapsamında gıda denetimlerini gerçekleştiriyor. Lahmacun, pide, börek gibi ürünlerin üretildiği işletmelerde yapılan denetimlerde, iç harçlarda sadece büyük ve küçükbaş hayvan etleri dışında diğer hayvanlara (tavuk, domuz, tek tırnaklı, kedi, köpek) ait etler ve sakatatların bulunması durumunda cezai işlem uygulanıyordu.

Ancak Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, söz konusu yazının ardından yapılan denetimlerde, denetim ekiplerinin sadece domuz ve tek tırnaklı hayvan etlerinin karıştırılıp karıştırılmadığına bakabileceğini belirtti. Bu kararla birlikte, lahmacun, pide, börek ve benzeri ürünleri üreten işletmelerin iç harçlarında tavuk, kedi, köpek, sakatat, kelle ve benzeri tüm etleri karıştırabilme özgürlüğüne sahip olacakları ve ürünlerden alınan numunelerin bu yönde analiz edilemeyeceği ifade ediliyor.

Sağlık Haberleri