Parlak ve yumuşacık saçlara ulaşmak için 10 öneriye kulak verin!

Sağlıklı, güçlü, uzayan ve parlak saçları kim istemez? Öncelikle sağlıklı saçlara sahip olabilmek aslında o kadar da kolay değil. Aslında bunun uzun ve sabırlı bir süreç olduğunu bilmelisiniz. Ancak saç tipinizi iyi tanırsanız ve evde doğru bakımlar uygularsanız, saçlarınızın zamanla ne kadar değiştiğini, aynı zamanda da güzelleştiğini göreceksiniz. Peki, ağlıklı saçlara sahip olmak için ne yapmak gerekiyor? İşte, parlak ve yumuşacık saçlara ulaşmak için 10 öneri..

Saç Tipinize Uygun Şampuan Seçin

Sağlıklı saçlar için ilk olarak sağlıklı ürünleri tercih etmelisiniz. Bu nedenle saçlarınız için gerekli ürünleri kullanmanız önemlidir. Özellikle saçlarınızı zamanla kurutan veya yıpratan şampuanları kullanmaktan kaçının. Saç tipinizi (normal, kuru, ince, karışık, pul pul, yağlı) anlamanız ve ürünleri buna göre seçmeniz önemlidir.

Haftada Bir Kez Maske Uygulayın

Maskeyi haftada bir veya iki kez duş sırasında saçınıza uygulayın. Saç onarıcı ve besleyici bileşenler içeren güvenilir markaların ürünlerini seçin. Düzenli olarak saç maskesi uygulamak saçınızı yumuşatabilir ve kaybetmiş olduğu nemi geri kazandırabilir.

Hergün Yıkamaktan Kaçının

Saçlarınızı her gün yıkıyorsanız bu alışkanlığınızdan hemen vazgeçmelisiniz. Bunun nedeni saçınızı her gün yıkamanın saçınızın dengesini bozarak kuruluk ve yapışkanlık sorunlarına yol açabilmesidir. Uzmanlar saçlarınızı haftada üç kez yıkamanın sağlıklı saçlara sahip olmak için yeterli olduğunu söylüyorlar.


Aşırı Isıya Maruz Bırakmayın

Saça şekil vermek için kullanılan fön makineleri ve saç şekillendiriciler yüksek ısı nedeniyle saçları kesebilir, yakabilir veya kırabilir. Saç kurutma makinesine ihtiyacınız varsa orta ateşte ve uzaktan kullanın.

Güçlendirilmiş Serum Kullanın

Hasar görmüş saç köklerini ve uçlarını kurtarmanın en iyi yolu serum kullanmaktır. Saç serumları saçınıza ekstra koruma katmanı sağlar ve nemli kalmasını sağlar. Ayrıca kırık uçları onarır ve saçınıza daha fazla hacim kazandırır. Sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız kaliteli serum kullanmanız gerekir.

Saç Kremini Düzenli Olarak Kullanın

Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra mutlaka saç kremi kullanın. Saçlarınızın daha kolay taranmasını sağlamak, canlı ve parlak bir şekilde görünmesini sağlayabilmek için duşta saçlarınızın uçlarına bir miktar saç kremi uygulayın. Bu saçınıza canlılık ve aynı zamanda parlaklık verecektir.

Suyun Sıcaklık Derecesine Dikkat Edin

Saçınızı sıcak suyla yıkamak hem saçlarınıza hem de saç derinize zarar verebilir ve kuruluğa neden olabilir. Aslında saçlarınız daha kolay kırılacak ve dökülecektir. Saç sağlığı için saçlarınızı ılık suyla yıkamak en doğrusu. Saçlara parlaklık ve yumuşaklık verir.


Günlük Tarayın

Saçlarınızı her gün taramak kan dolaşımını hızlandırır, saçlarınızın sağlıklı uzamasını sağlayabilir. Geniş bir fırçayla nazikçe tarayın. Günde bir kez taramak yeterlidir.

Havlu Kullanım Süresini Kısa Tutun

Duştan sonra nemi alması için saçınıza sardığınız saç havluları saçlarınızın kırılmasına ve kabarmasına neden olabilir. Bunun nedeni ıslak saçların hassas olması ve kırılmaya ve kırılmaya yatkın olmasıdır. Bu nedenle saçlarınızı kıvırırken kalın bir havlu yerine organik pamuklu ince bir saç havlusu kullanmak daha iyidir.

Dağınık Saçlarla Uyumayın

Saçlarınız gevşek ve dağınık bir şekilde uyursanız uyurken karışabilir. Bu da zamanla saç tellerinizi zayıflatabilir. Bu nedenle yatmadan önce saçlarınızı toplayabilir veya örebilirsiniz.

Su Tüketimine Dikkat

Saçın canlılığı için yeterli nem çok önemlidir. Her gün en az 2 litre su içmek saçlarınızın sağlıklı olmasını sağlayabilir. Özellikle mevsim geçişlerinde, saç dökülmesinin arttığı dönemlerde su tüketimine özellikle dikkat edilmelidir.

Sağlık Haberleri