Öğrenince bir daha soğan yemeyeceksiniz! Eğer böyle pişerse tehlike saçıyor

Mutfaklarımızın vazgeçilmezi haline gelen soğan, vitamin içeriği ve doğal antibiyotik özellikleri ile biliniyor.

Soğanı yanlış şekilde yemek tehlikeli olabilir!

Mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden soğan, vitamin içeriğinin yanı sıra doğal antibiyotik özellikleri ile bilinmektedir. Ancak dünya genelinde yaygın şekilde tüketilen soğanın uzun süre saklanmasının sağlık açısından önemli riskler oluşturduğu ortaya çıktı.

Buzdolabında saklasanız bile büyük zarara neden olur!


Uzmanlar, çiğ soğanın doğranıp bir saklama kabı veya buzdolabında saklansa bile zamanla gıda zehirlenmesi durumuna eden olabilecek bakteriler geliştirebileceğini söylüyor. Bu nedenle dilimlenmiş soğan bekletilmeden hemen tüketilmelidir.

Salatalarda ve yemeklerde sıklıkla kullanılan soğan, bağışıklık sisteminizi güçlendiren A, B ve C vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca soğan antioksidan bakımından zengindir ve pekçok hastalığa karşı önleyici etkiye sahiptir.

Ancak soğanların kesilip uzun süre saklanması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Ertesi gün kesilmiş ve konservelenmiş soğanı yemek veya yemeklere eklemek enfeksiyonlara ve gıda zehirlenmesi gibi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir.

Eğer elinizde çok fazla doğranmış soğan varsa bunları odada kullanarak havadaki bakterileri yok edebilirsiniz. Sonuç olarak soğan, yanlış yenildiğinde tehlikeli olabilir. Dilimlenmiş soğanları hemen yiyin ve buzdolabında çok uzun süre saklamamaya özen gösterin.

Sağlık Haberleri