Kuru cildi tarihe karıştıran formül! 9 adımda pamuk gibi cilt

Çevresel faktörler, genetik, yaşlanma, hatta aşırı sık yıkama gibi faktörler cilt kuruluğuna neden olabiliyor. Cildinizi sağlıklı ve genç tutmak için doğru ürünleri seçmek çok önemlidir. Kuru cildi olanların bu sorunla başa çıkmaları için bu yöntemleri denemenizde fayda var. İşte detaylar…

Kuru cilt çoğu zaman cilt bakımınızı ihmal etmekten ya da cildinizi yeterince nemlendirmemekten kaynaklanır. Cilt doğal olarak nemini kaybeder, bu da kuruluk ve tahrişe neden olabilir. Yaşlandıkça cildimiz doğal olarak nemini kaybeder. Bu cildinizi kurutabilir ve ince çizgilere neden olabilir. Soğuk hava, rüzgâr, düşük nem ve aşırı güneşe maruz kalma cildin nem dengesini bozabilir. Ama bu yöntemleri hayatınıza geçirdiğinizde kuru cilt sorununu ortadan kalkacaktır. Detaylar haberimizde...


KURU CİLTLER İÇİN ÖNERİLER...

Kuru cilde nasıl bakım yapmalıyım? Kuru cilde sahip kişiler ne yapmamalı? Size kuru cilde yardımcı olabilecek 9 güzellik sırrını anlatacağız.

Kuru cilde sahip kadınlar, makyajın parlak ve kalıcı olmasının beceri gerektirdiğini bilir. İstediğiniz pürüzsüz ışıltıyı elde etmek için kuru cilde yönelik bu 9 güzellik sırrını okuyun...

NEMLENDİRİN

Nemin önemi abartılamaz. Kuru ciltler için en önemli güzellik ipuçlarından biri cildinizi doğru nemlendiriciyle nemlendirmektir. Hiçbir güzellik ürünü kuru ve pul pul dökülmüş cilde uygulandığında doğal güzelliğinizi artıramaz. Makyaj yapmadan önce cildinizi nemlendirin ve fondöteninizin yüzeyini pürüzsüzleştirmek için nemlendirici bir yüz bazı kullanın.

KURU CİLTLER İÇİN YAPILMIŞ ÜRÜNLERİ KULLANIN

Bu herkesin bildiği ama defalarca anlatılması gereken bir güzellik sırrıdır. Kullandığınız cilt bakımı ve güzellik ürünlerinin kuru ciltlere özel tasarlandığından emin olun. Aksi takdirde ürünün kuru noktalarınızı vurgulama riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bu nedenle makyaja taze ve etkileyici bir görünüm kazandırmak için krem veya likit fondöten, allık ve hatta göz farı veya eyeliner kullanmak mantıklıdır.

DAYANIKLI FORMÜLLERDEN UZAK DURUN

Makyajınızın gün boyu taze görünmesini istiyorsunuz, bu yüzden genellikle uzun süre kalıcı makyaj ürünlerini tercih ediyorsunuz değil mi? Kuru cilt söz konusu olduğunda hayır. Uzun süre kalıcı veya uzun ömürlü formüllerin çoğu kurur. Bu nedenle uzun vadeli sonuçlar için bu ürünleri kullanmayın.

ÖLÜ DERİLERİ TEMİZLEYİN

Cildinizi nemlendirmenin yanı sıra, ölü cilt hücrelerini nazikçe temizlemek, daha pürüzsüz bir cilt ve makyajın daha iyi kalıcılığı için anahtarlardan biridir. Cilt tipinize bağlı olarak haftada bir veya iki haftada bir cildinizi peeling yapmak kepeği önlemeye yardımcı olabilir. Bu işlem aynı zamanda makyajın yapay olarak yüze yerleşmek yerine cilde nüfuz etmesini de sağlar.

TAHRİŞ EDİCİ MADDELERDEN KAÇININ

Cildi tahriş eden maddelerden kaçınmak kolay görünüyor. Ancak kullandığımız güzellik ürünlerinin tahrişe neden olduğunun farkında bile olmayabiliriz. Sülfatlar ve sabunlar yaygın suçlulardır. Ancak mentol, alkol, nane ve okaliptüsün de kuru cildi tahriş ettiği bilinmektedir. Yeni bir güzellik ürününe yatırım yapmadan önce daima etiketi kontrol edin.

HAFİFÇE VURMAYI DENEYİN

Fondöten, kapatıcı, allık ve ruju kuru cilde uygulamanın en iyi yolunun hafifçe sürmek olduğunu biliyor muydunuz? Bu ürünleri uygularken hafif dokunuşlar yapmak ürünün özellikle dudaklarda erimesine yardımcı olur. İnce çizgilerin ve kırışıklıkların oluşmasını engeller.

KARIŞTIRIN

Sağlıklı bir ışıltının bir diğer sırrı da fondöteninizin altına sedefli vurgular uygulamaktır. Nemli bir görünüm için yanakların üst kısmına, alnın ortasına ve burun köprüsüne aydınlatıcı uygulayın.

NEM KAYBI YARATAN İÇECEKLERİN TÜKETİMİNİ AZALTIN

Bol su içmek sağlığınız açısından önemlidir. Ancak daha fazla suyun cildinizin kurumasını önleyeceği efsanesi doğru değil. Daha fazla su içerek cildinizin nemli kalmasını sağlarsanız kimsenin cildi kuru olmaz. Bol su içmenin yanı sıra vücudunuzun susuz kalmasına neden olan içeceklerin alımını da azaltmalısınız.

SON DOKUNUŞU PUDRAYLA YAPIN

Kuru cilde sahip kişilerin akılda tutması gereken son güzellik tüyosu, makyajınızı nemlendirici bir pudra ile tamamlamaktır. Fondöteninizi, allığınızı ve göz farınızı yerinde tutmak için yüzünüzü hafifçe pudralayın. Bunun yerine nemlendirici bir makyaj sabitleyici de kullanabilirsiniz.

Sağlık Haberleri