Kırışıkları silgi gibi silen yöntem! Evde doğal kolajen tarifi

Yaşlandıkça ciltte çeşitli deformasyonlar meydana gelir. Zamanla deformasyona uğraması istenmeyen görünüme neden olur. Peki cilt kırışıklıklarını önlemek mümkün mü? Gece boyunca mermer gibi bir cilde sahip olmanızı sağlayacak besinleri alarak cilt görünümüzü düzeltebilirsiniz.

Kolajen içeren besinler cildinizin daha genç görünmesini sağlar. Düzenli yemek yemek, takviye almak ve kontrolü kaybetmemek gerekiyor. Peki; Hangi gıdalar kırışık cildi bir gecede mermere dönüştürebilir? İlik suyunun cilde olan faydaları nelerdir? Kemik iliği suyunun besin değeri ne kadardır? İşte detaylar...

"Cildinizi gençleştirin ve kırışıklıkları giderin"

Kemik iliği çorbası kolajen, amino asitler, mineraller ve vücut için önemli olan diğer besinleri içerir. Kollajen cilt sağlığına yönelik çok önemlidir ve yaşlanma sürecinde de cildin elastikiyetini korur. Düzenli olarak kemik suyu tüketmek cilt sarkmalarının ve kırışıklıkların azalmasına destek olabilir.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirin!

Kemik suyu bağışıklık sisteminizi güçlendirme özelliğine sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan amino asitler, glutamin ve arginin gibi bazı bileşikler içerir. Bu vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttırır.

Tamamen sağlıklı yiyecek!


Kemik iliği içeren kemik suyunun sindirim sağlığına olumlu etkisi vardır. İçerdiği jelatin mide ile bağırsak duvarlarını iyileştirici özelliğe sahiptir ve sindirim sistemi düzenleme durumuna yardımcı olur. Mukoza bariyerini güçlendirmeye ve besin emilimini artırmaya yardımcı olur.

Vücut enerjisini arttırır!

Kemik iliği suyu, enerji düzeylerini artırma ve genel sağlığı iyileştirme yönünde genel bir etkiye sahip olabilir. İçerdiği besinler vücutta enerji üretimini destekler ve hücre fonksiyonlarını iyileştirir. Bu nedenle kemik iliği çorbasını düzenli olarak tüketmek genel sağlığınızı ve yaşam kalitenizi iyileştirebilir.

Kas fonksiyonunu düzenler!

İlik suyu aynı zamanda eklem sağlığı ile birlikte kas fonksiyonlarını da destekler. Vücudun kıkırdak ve sinovyal sıvısının esnekliğinin korunmasına yardımcı olur, böylece hareket özgürlüğünü korur ve yaralanma riskini azaltır. Spazmları önler ve uygun kas fonksiyonunu destekler.

Kardiyovasküler sağlığı destekler!

Kemik iliği suyunun genel sağlığın üzerindeki olumlu etkileri aynı zamanda kalp-damar sağlığını iyileştirme potansiyelini de içerir. Yeterli miktarda kemik iliği suyu kan dolaşımına destek verir, kan basıncını düzenler, kalp krizi ve felç gibi kardiyovasküler hastalık riskini azaltır.

İLİK SUYU TARİFİ


1 kilo ilikli kemik

Tuz

Defne yaprağı

Tane karabiber

Kireçsiz su

Kemik iliği suyu nasıl yapılır?

Kemikleri iyice yıkayın ve en az 2 saat kadar temiz suda bekletin. Kan ve kirden iyice temizlenen kemikleri tencereye yerleştirin. 4 parmağı kaplayacak kadar içme suyu ekleyin. Kaynayana kadar orta ateşte ısıtın.

Kaynattıktan sonra ısıyı azaltın ve tencerede biriken kahverengi köpükleri alın. Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. En az 6 saat kadar kısık ateşte pişirin. Suyu azaldığında su ekleyin.

Kemik iliği suyunun besin değeri

Kemik iliği çorbası, kemiklerin uzun süreli kaynatılması veya yavaş pişirilmesiyle elde edilen besleyici sıvıdır. Kemik iliğinin suyu uzun süre pişirilerek elde edilir, ancak çoğu zaman et suyuyla karıştırılabilir. Doğal ev yapımı kemik iliği suyunun besin değeri şöyle açıklanabilir;

Kollajen ve Protein: Kemik iliği çorbası, kemiklerden ve kemik iliğinden kolajen, protein ile birlikte diğer besinleri de içermektedir. Bu proteinler vücutta doku yenilenmesi ve onarımı için gereklidir.

Mineraller: Kemik iliği suyu, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve aynı zamanda diğer mineraller gibi kemik sağlığına yönelik önemli mineralleri içerebilir.

Kollajen ve Cilt Sağlığı: Omurilik sıvısındaki kolajen cilt elastikiyetini artırır ve cilt sağlığını destekler.

Bağışıklık sistemi desteği: Omurilik sıvısında bulunan bazı bileşikler bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olabilir.

Sağlık Haberleri