Kadınların her gün kullandığı bu ürünler zehir saçıyor! Listeye şimdi de bunlar eklendi!

Sağlık Bakanlığı piyasadaki makyaj ürünlerini markaj altına aldı... İşte detaylar....

 BU ÜRÜNLERİ KULLANMADAN İKİ KERE DÜŞÜNÜN!

Sağlık Bakanlığı kadınların en çok kullandığı makyaj ürünlerini incelemeye aldı. Bakanlık kadınların kullandıkları bu 61 makyaj ürünü üzerinde yaptığı incelemelerle 61 üründen 56 sının sağlığa elverişsiz olduğuna kanaat getirdi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 2023 yılında 61 kozmetik ürününü denetledi ve bu ürünlerden 56 sının sağlıksız olduğunu belirtti. Sağlığa uygunsuz olan mu malzemeler hakkında ise toplam 214 bin 50 lira para cezası verildi. Sağlığa uygunsuz olan bu ürünler ise bakanlık tarafından toplatılıp imha edildi.


BU ÜRÜNLER SAĞLIĞINIZLA OYNUYOR

2023 yılı içinde piyasada bulunan makyaj malzemeleri denetlenerek risk teşkil edenler bakanlık personelleri tarafından toplatıldı. İnceleme yapılan ürünlerin yüzde 92 si sağlıksız bulundu. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından tespit edilen 35 bin 763 adet sahte, kaçak parfüm ve krem 5324 sayılı Kozmetik Kanunu uyarınca güvensiz ve risk taşıdığı gerekçesi ile alınarak bu ürünler hakkında imha kararı alındı. Üreticisi belli olmayan bu ürünlerin sağlığa uygun olmadığı kesinleşti ve 214 bin 50 lira para cezası uygulandı.


O ÜRÜNLERE BAKANLIK TARAFINDAN EL KOYULDU

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu piyasaya sürülen bu sağlıksız ürünleri inceledi ve uygunsuz bulundu. Bu ürünlerin bazısı riskli bazısı teknik olarak aykırı bulunurken Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bu ürünleri imha etti.

SOSYAL MEDYAYA GÜVENMEYİN

Sosyal medya platformları üzerinden özellikle fenomenler tarafından önerilen ürünlerin sağlığa uygunsuz olduğu belirtildi. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, sosyal medya üzerinden satılan ve fenomenler tarafından tanıtımı yapılan ürünlerinin nasıl üretildiği belirtilmediği için uyarılar verildi.

Sağlık Haberleri