İbn-i Sina'nın özel reçetesi! Bunu düzenli yiyenler 100 yaşını görebiliyor

Sağlıklı ve genç şekilde yaşamak isteyen insanlar için İbn-i Sina önerileri geldi! Bunları uygulayın 100 yaşına kadar yaşayın! Tüm detaylar haberimize.

İbn-i Sina insanları 100 yaşına kadar sağlıklı yaşatacak önerileri seneler öncesinden vermiş! Peki hangi besinlerin tüketilmesi gerekiyor? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İBN-İ SİNA ÖNERİLERİ

Sağlıklı şekilde uzun süre yaşamak isteyen insanlar İbn-i Sina'nın beslenme önerilerini merakla araştırıyor. İbn-i Sina kitabında üç farklı besine dikkat çekti. Çam fıstığı içinde bolca K vitamini barındıran nadir besinlerden biridir. Çam fıstığı özellikle yüz felci geçiren insanlara önerilir. İçinde C vitamini de olan çam fıstığı felce neden olan hücresel bozulmaları önler. Boğaz ve akciğerlerdeki mukoz azaldığı zaman insanların nefes almaları zorlaşır. 


Bu da virüslerden kaynaklı ortaya çıkar ve nefes alma zorlaştıkça göğüs sıkışması ve öksürük krizleri yaşanır. İbn-i Sina bunun çözümünü ısırgan otunda buluyor. Isırgan otu dokunulduğu zaman ciltte kaşıntıya sebep olur ancak kaynatılıp tüketildiği zaman mukozların nem oranını artırıyor. Aynı zamanda içinde olan ve cildi yakan madde sayesinde virüslerin hücrelere veya organlara yapışmasını da önlüyor. Yaş ilerlediği zaman ciltlerdeki hücrelerin deformasyon olma oranları artıyor ve cilt parlaklığı azalıyor. İbn-i Sina bunun önüne geçmek için çocukluktan itibaren düzenli bakla kullanımı öneriyor. 

Sağlık Haberleri