Herkes her gün yapıyor! Meğer o kadar büyük bir zararı varmış ki...

Her gün parmaklarını çıtlatanları endişelendiren bir haber geldi. Zararsız gibi görünse de aslında çeşitli sorunlara neden olabilir. İşte detaylar..

Çoğu insanın stresli olduklarında veya dikkatleri dağıldığında sıklıkla yaptıkları şeylerden biri parmak çıtlatmaktır. Bu alışkanlık insanlarda büyük bir bağımlılığa neden olabilir.

Birçok kişi parmak çıtlatmanın eklemleriniz için tehlikeli olduğunu söylese de, birçok kişi parmaklarını çıtlattığında çıkan sesten de büyük bir rahatlama duymaktadır. Uzun yıllar süren araştırmalar sonucunda tartışmalı bir konu olan parmak çıtlatmanın sağlığa zararlı olup olmadığı konusunun detayları netliğe kavuştu.

"Parmaklarınızı çıtlatmadan önce bir daha düşünün"


Parmak çıtlatmak çok güçlü bir alışkanlıktır ancak parmaklarını çıtlatan kişi genellikle bu hareketin farkında değildir. Parmak çıtlatmayla ilgili uzun süredir araştırmalar yapılıyor olsa da parmak çıtlatmanın sağlığa zararlı olduğunu da net olarak söylemek doğru değildir.

Parmak çıtlatmak alışkanlıkları söz konusu olduğunda soruna farklı bir perspektiften bakan ABD'li sağlık sitesi Healthline'a göre, parmak çıtlatmanın temel nedenini bulmak kişi için çok daha sağlıklı.

Ancak bazı durumlarda parmaklarınızı çıtlatırken yapılan garip hareketler parmaklarınızda ağrıya ve şişmeye neden olabilir.

Sağlık Haberleri