Güzellik merkezlerine son! Bu maske 5 dakikada gözenekleri sıkıştırıyor

Gözenekleriniz kabusunuz olmasın! Tek maskeyle kurtulabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Doğal yöntemler arıyorsanız bu haber tam size göre! Bu maske bütün gözeneklere iyi geliyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GÖZENEKLERE İYİ GELEN MASKE

Gözeneklerinizden kurtulmak istiyorsanız bu yöntemleri mutlaka denemelisiniz! Güneşe uzun süreli maruz kalınması, cilt yağı dengeleyen cilt bakımı yapılmaması, siyah nokta oluşumu, sivilce ve yaş ilerlemesi gözeneklerin artmasına neden oluyor. Gözenek sıkılaştırıcı birçok farklı doğal maske önerisi bulunuyor. Maske yapılacağı zaman kil seçiminin iyi yapılması gerekiyor. Kil yapmak için iki yemek kaşığı kil ve suyun karıştırılması gerekiyor. Maske kıvamına gelene kadar su ekleyebilirsiniz. Bu maskeyi özellikle T bölgesine sürebilirsiniz. Göz ve dudak çevrenizden uzak tutmalısınız. 5 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yüzünüzü durulayabilirsiniz. Kil maskesinin yüzde çok fazla kuruyana kadar tutulmaması gerekiyor. Çok uzun süre bekletilirse içindeki yağ cildi kurutabilir. Beş dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Kil maskesinin çok sık yapılmaması da gerekiyor. Ayda iki üç kere yapılması yeterli olacaktır. Bir başka yöntem için de bir tane yumurta, iki tatlı kaşığı şeker, bir tane limon, greyfurt ve portakal benzeri asitli bir meyve suyuna ihtiyacınız var. Bütün malzemeler çırpılır ve karışım yüze sürülerek 15 dakika bekletildikten sonra soğuk suyla yıkanır. 


Bu maske yerine yumurta akı maskesini de uygulayabilirsiniz. Bir yumurta akı ayrılır ve parmak uçlarıyla ince şekilde cilde sürülür. Yumurta akı kurumadan üstüne tek parça peçete yapıştırılır ve kuruduktan sonra peçeteler tek tek atılır. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz yumurta akı ile 1 çay kaşığı taze limon karıştırılıp yüze sürülerek 10 dakika bekletilebilir. Karbonatta cildin yağ ve pH dengesini sağlar ve ölü cilt hücrelerini temizler. 1.5-2 yemek kaşığı karbonat macun kıvamına gelene kadar su eklenerek karıştırılır. Yüze sürülür ve 3-5 dakika bekletilerek soğuk suyla temizlenir. Sirkeli su da saç derisine iyi gelir ve gözenekleri sıkılaştırır. Bir ölçek elma sirkesi bir ölçek içme suyuyla karıştırılır ve ve sabah kalkınca ve akşam yatarken yüz yıkama suyu olarak kullanılır. Bu şekilde sivilce oluşumu da engellenir. Soğuk su ya da buz kompres de gözenekleri sıkılaştırmak için kullanılabilir. Gözeneklerinizin sıkı olması için yüzünüzde makyajla uyumamalısınız. Cilt tipinize uygun ve orijinal kozmetik ürünleri kullanmalısınız. Yağlı bir cilde sahipseniz sürekli yüzünüzle oynamamalısınız. Gözenek sıkılaştırıcı maskeler ya da bakımlar anında cildi iyileştirmeyeceği için düzenli şekilde bu bakımları yapmaya devam etmelisiniz. 

Sağlık Haberleri