Geçmeyen diş ağrısına alternatif çözümler! İlaçsız dakikalar içerisinde geçiriyor

Yaşınız ne olursa olsun yine de diş ağrısı yaşayabilirsiniz. Çoğunlukla geceleri ortaya çıkan ve gün içerisinde sizi durdurmayan ve rahatsız eden diş ağrısı için evde doğal çözümler bulunmaktadır. Aşağıda sizler için hazırladığımız diş çürüğünden kaynaklanan diş ağrısına kesin çözüm ve bitkisel çözümlerin listesi yer almaktadır. İşte detaylar...

Bazen açıklanamayan bir diş ağrısı yaşayabiliriz ve bu ağrı bir türlü geçmeyebilir. Bu gibi durumlarda doktora görünmek istemeyiz. Sorunu evde çözüp araştırmaya başlamak istedik. Aşağıda size en iyi diş ağrısı tedavisi çözümlerini tanıtacağız. Detaylar haberimizde...


DİŞ AĞRISINA KESİN ÇÖZÜM VE BİTKİSEL YÖNTEMLER

Diş ağrısı birçok insanı etkileyen ve dayanılmaz ağrılara neden olan bir hastalıktır.

Kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir durumdur. Birçok kişi ağrıyı nasıl dindirebileceğini ve ne yapması gerektiğini düşünüyor. Aşağıda size en iyi diş ağrısı tedavisi çözümlerini tanıtacağız.

KARANFİL

Karanfil, içerdiği maddeler sayesinde diş çürümesinden kaynaklanan ağrıların giderilmesinde önemli bir yardımcıdır. Karanfilin dişlere uygulanmasında karanfil yağı kullanılmalıdır.

Aktarlardan elde edilen karanfil yağı, pamuklu bir ped üzerine konularak ağrılı bölgeye 15 dakika süreyle tutularak ağrının hafifletilmesi sağlanır. Ağrı tamamen kayboluncaya kadar uygulama tekrarlanır.

DİŞ FIRÇALAMA

Diş ağrısına ne iyi gelir sorusuna insanların verdiği ilk cevaplardan biri dişlerinizi sürekli fırçalamaktır. Diş boşluğuna sıkışan yiyecek, şiddetli ağrıya neden olabilecek diş ağrısına neden olur. Böyle bir durumda diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak ağrıyı ortadan kaldırabilir.

TUZ

Tuz, antiseptik özelliği sayesinde diş enfeksiyonu riskini azaltacaktır. Diş ağrısının nedeni enfeksiyon ise tuz kullanmak ağrının giderilmesine yardımcı olacaktır. Bir bardak suya 1 çay kaşığı tuz eklenip karıştırılması ağrıların giderilmesi için uygun bir seçim olacaktır. Ilık su kullanmanız gerekiyorsa, elde edilen karışımla ağzınızı günde 3 kez çalkalamanız gerekecektir.

BUZ UYGULAMASI

İnsan vücuduna sürekli buz uygulanması bölgesel anesteziye neden olabilir. Acil durumlarda buz anestezisi altında ciddi ameliyatlar dahi yapılabilmektedir. Diş ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabını bulmak için kullanılabilecek buz yönteminde, diş ağrısının oluştuğu bölgeye dışarıdan buz uygulanır. Ancak kremayı beze sarmak gerekiyor. Bir süre sonra uyuşukluk hissiyle birlikte ağrı da kaybolur.

ÇÖREK OTU

Diş ağrısına en etkili çarelerden biri çörek otu kullanmaktır. İki bardak sirkeye 1 çay kaşığı çörek otu ilave edildikten sonra kaynatılması gerekir. Soğumasını bekledikten sonra ağzınızı çalkalamak doğrudan ağrıyı azaltacaktır. Tadı biraz baskın olsa da bu oldukça geçerli bir yöntemdir.

SARIMSAK

Sarımsak her zaman doğal bir antibiyotik olarak tanımlanır, diş ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevaplarından biridir. 4 diş sarımsağı biraz tuzla ezdikten sonra ağrıyan bölgeye uygulayın.

Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra ağzınızı ılık su ile çalkalamanız gerekecektir. Ağızda hafif bir sarımsak tadı oluştursa da ağrı geçecektir.

BUĞDAY ÇİMİ SUYU

Buğday çimi suyu diş ağrısını hafifletmek için kullanılabilir ve doğal antibiyotiklerden biridir.

 Ağız ağrısına neden olan bakterilerin çok kısa sürede ağızdan uzaklaştırılmasını sağlar.

Ayrıca dişleri ve diş etlerini enfeksiyonlardan korur. Acil durumlarda bulunması biraz zor olsa da diş ağrısı durumunda evde bulundurmak harika bir seçimdir.

ZERDEÇAL

Zerdeçal doğal bir antiinflamatuardır. Zerdeçal kullanmak diş iltihabından kurtulmak için çok etkili bir yöntem olabilir. Evlerde sıklıkla bulunması diş ağrısını dindirmek için ne yapmalı sorusunun cevapları arasında onu popüler kılmaktadır. Zerdeçal tozunu ağrılı bölgeye sürdükten sonra 15 dakika bekleyin. Daha sonra ılık su ile durulanarak ağrı giderilir.

MAYDANOZ

Koyu yeşil rengiyle ne kadar sağlıklı olduğunu belli eden maydanoz diş ağrılarının ortadan kalkmasında son derece etkilidir. 1 demet maydanozun suyu çıkarılarak bu su ile gargara yapılması gerekir. Meyve sıkacakları ile 1 demet maydanozdan 1 bardak maydanoz suyu elde edilir. Bu su ağrının geçmesinde doğru bir adres olacaktır.

SUSAM YAĞI

Devamlı bir ağız kokusu problemi yaşayan kişiler için susam yağı oldukça tanıdık bir üründür.

Sevdiğimiz susam yağı aynı zamanda ağız kokusunu giderici etkiye de sahiptir. Susam yağıyla gargara yapmak diş ağrısını gidermede etkili bir yöntemdir.

PAPATYA ÇAYI

Papatya insan vücudunun sinirlerini gevşetme özelliğine sahiptir. Bu nedenle diş ağrılarının giderilmesinde önemli bir yardımcıdır. Papatya çayı, uygun şekilde demlendikten sonra sıcak bir his verecektir. Ağzınızı ılık suyla çalkalayarak diş ağrısını hafifletebilirsiniz.

SİRKELİ SU

Sirke ve tuzun enfeksiyon önleyici özellikleri diş ağrısıyla mücadelede de kullanılabilir.

 1 bardak sirkeye eklenen tuz ile gerekli karışım hazırlanır. Şiddetli diş ağrısı olan kişilerin ağrıyı hafifletmek için bu karışımla gargara yapması önerilir. Temizlik ürünü olarak da kullanılabilen bu karışım, dişlerin enfeksiyonlardan temizlenmesine yardımcı olur.

VANİLYA ÖZÜ

Diş ağrısının geçirilmesinde vanilya özünü de kullanabilirsiniz. Özellikle, uyuşturucu etkisinden dolayı tercih edilmektedir. Ağrıyan dişinizin üzerine uygulayarak, ağrının uyuşturulmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda sakinleştirici etkisi de vardır. Etkili bir sonuç almak için günde birkaç defa uygulamanız önerilmektedir.

BİBER VE TUZ KARIŞIMI

Antibakteriyel özelliği vardır ve ağrı kesicidir. Bu ikisi eşit miktarlarda karıştırılır.

Bir miktar su ilave edilerek koyu bir karışım elde edilir. Daha sonra ağrılı dişe uygulanır.

 Bu karışımla mikropları öldürebilir, ağrıları dindirebilirsiniz.

AYRICA:

Ağız sağlığını korumak ve diş ağrılarını önlemek için dişlerinizi daha sık fırçalayın.

 Diş ağrınız olduğunda sert yiyecekleri (elma, fındık vb.) yememeye çalışın.

 Diş ağrısını önlemek için, bazı insanlar dişlerinizi fırçaladıktan sonra değil, önce ağzınızı çalkalamanızı önerir.

Diş ağrısını iyileştirmek için değil, önlemek için her gün dişlerinizi diş ipiyle temizleyin.

Daha sonra klorheksidin içeren gargara ile ağzınızı çalkalayın.

Zencefil deneyin, çünkü zencefil diş ağrısını iyileştirmese de ağrıyı dindirebilir.

Birkaç saatte bir bir fincan zencefil çayı yardımcı olabilir.

Beğenseniz de beğenmeseniz de bir dişçiye gidin, gidilecek en iyi yer dişçidir.

Bir parça pamuğa biraz zeytinyağı dökün ve ağrıyan dişinize uygulayın.

Bazılarına göre diş ağrısını hafifletir.

Suda çözünür aspirini gargara olarak kullanın ve etkilenen diş bölgesini iyice yıkayın.

Diş ağrınız dayanılmazsa bir aspirin yutun.

Çok fazla şeker yemeyin çünkü sağlığınız için iyi değildir ve diş ağrısına neden olabilir.

Süt veya soğuk su için.

Bu yöntemlerden bazılarını deneyin, işe yaramazsa en iyi çözüm bir doktora danışmaktır.

Sağlık Haberleri