Gece birden fazla kez tuvalete çıkanlara kötü haber! Duyacaklarınız sizi çok üzebilir

Eğer gece birden çok tuvalete kalkıyorsanız mutlaka bir uzmana danışın! Tüm detaylar haberimizde.

Geceleri birden fazla tuvalete kalkanlar bu hastalık riskini taşıyor olabilir! Uzmana danışmakta fayda var! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GECELERİ BİRDEN FAZLA TUVALETE KALKIYORSANIZ DİKKAT EDİN

Geceleri birden fazla tuvalete kalkan kişiler gün içinde çok fazla su içtikleri için bu durumu yaşadığını söylüyor. Ama tuvalete kalkma sıklığınız artıyorsa bu bir sağlık problemi olabilir. Uzmanlar birden fazla kez tuvalete kalkma ihtiyacının noktüri hastalığı riski taşıdığını dile getiriyor. Noktüri hastalığı insanların gece sık sık tuvalete kalkma alışkanlığından kaynaklanan bir hastalıktır ve birçok etkeni olabilir. 


Hastalığın en büyük sebebi idrar yolu enfeksiyonu ya da mesane enfeksiyonu olarak bilinir. Enfeksiyonlar kişilerin hem gece hem gündüz sık sık yanma hissi ve tuvalete çıkma ihtiyaçlarından kaynaklanır ve antibiyotikle tedavi edilir. Gece birden fazla kez tuvalete çıkma ihtiyacı prostat enfeksiyonu ya da büyümesi, aşırı aktif mesane, mesane prostat ya da pelvik bölge tümörü, şeker hastalığı, kaygı, böbrek enfeksiyonu olarak belirlenebilir. Bu sebeple gece tuvalete kalkma sıklığınız artıyorsa mutlaka bir uzmana danışmanız önerilir. 

Sağlık Haberleri