Ekmeği bırakanlar üzülecek! Ekmeği böyle yemek bilinenin aksine zayıflatıyor

Ekmek, ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde en fazla tüketilen besinlerin başında geliyor ve kilo aldırdığı da biliniyor. Ekmek kilo almayı teşvik ettiği için diyet yapanlar tarafından tercih edilmiyor ancak bu yöntem aslında kısa sürede kilo vermenize yardımcı olabilir.

Araştırmaya göre Türkiye, Sırbistan, Bulgaristan dünyanın en çok ekmek tüketen üç ülkesi arasında yer alıyor. Türkiye'de kişi başına yıllık bazda ekmek tüketimi 110 kg'a kadar çıkıyor ancak birçok kişi ekmeğin kilo aldırdığının farkında.

"Ekmeği bu şekilde yiyen insanlar hızla kilo verir"

Ekmeğin kilo aldırdığı, tarihinin tarih öncesi çağlara kadar uzandığı bilgisini uzmanlar doğruladı. Ekşi Mayısalı Ekmeğin Faydaları Geçmişi M.Ö. 3000'li yıllardaki Eski Mısır Medeniyeti'ne kadar uzanır.


Ekşi mayalı ekmek genel olarak laktik asit bakterileri ve maya karışımıyla fermente edilir. Ek besinsel faydaları vardır ve ekşi maya yapımında kullanılan tahıllardan daha besleyici olduğu bilinmektedir.

"Uzun süreli tokluk hissi verir"

Bu tür ekmek, normal ekmeğe göre daha düşük bir glisemik indekse sahip olduğundan, sizi daha uzun süre tok tutarak açlık hissini önler.

Ayrıca ekşi mayalı ekmeğin içerdiği vitamin ve mineraller de vücut tarafından kolaylıkla emilir ve sağlığa olumlu etki yapar.

Ekşi mayada bulunan mikroorganizmalar bağırsak florası üzerinde olumlu etki yaparak sindirime ek faydalar sağlar.

Sağlık Haberleri