Egzama ve kepek sorunu yaşayanlar her gece yapsın! Mercekle bakan bile kepekten eser bulamayacak

Hormonal ve beslenme faktörleri, kimyasal ürünlere maruz kalması, ilaçlar, psikolojik stres gibi sebeplerden dolayı saçlarımız da kaşıntı olabilir. Saç derimizdeki bu kaşıntı insan hayatını olumsuz etkiler. Saç derisindeki bu kaşıntıdan şikayetçi olanlar için muhteşem ve pratik yöntemleri bir araya topladık. İşte detaylar...

Saç egzaması kadın-erkek, genç-yaşlı herkesin kâbusu olabilir. Sağlıklı, gür ve parlak saçlar hem görsel hem de psikolojik açıdan önemlidir. Saç derim kaşınıp dökülmesin dursun istiyorsanız bu yöntemleri not etmeyi unutmayın. Detaylar haberimizde…


SAÇ KÖKLERİNDEKİ EGZAMA, KEPEK VE KAŞINTININ KÖKÜNÜ KURUTUYOR! 1 GECE BOYUNCA BEKLETİNCE SAÇ DİPLERİNİZ ADETA YENİLENECEK

Egzama, kepek ve saç derisinde kaşıntı en sık görülen saç sorunları arasında yer alır. Çok can sıkıcı olan ve saç köklerini yaralayan egzama doğal yollarla giderilebilir. Saç kökleriniz sürekli kuru ve pul pul dökülüyorsa, saç derinizi nemlendirmeye ve saç köklerinizin nefes almasına yardımcı olabilecek birçok doğal yağ vardır. Bu doğal yağlarla saç derinize düzenli olarak masaj yapmak kaşıntıdan tamamen kurtulabilir.  

Saçlarınızı sağlıklı tutmak için saçlarınıza iyi bakmanız gerekir. Diyet, stres, yaşanılan ortam ve bakım saç sağlığını doğrudan etkiler.

En yaygın saç sorunları arasında egzama ve kaşıntılı saç derisi bulunur. Kaşıntılı saç derisini tedavi etmek için bir uzmana danışmanız önerilir. Bununla birlikte, kuru, kaşıntılı saç derisini yatıştırmak ve egzamadan kurtulmak için doğal ev ilaçlarını kullanabilirsiniz.

Bazı doğal yağlar bu konuda oldukça başarılıdır. İçerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde saç köklerinin nemlenmesine ve saçların hızla eski haline dönmesine yardımcı olurlar. Kökleri yatıştırır ve kaşıntıyı durdurur. Ayrıca saç köklerini besleyerek saç dökülmesini tamamen engeller.


ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin olan üzüm çekirdeği yağı da saç uzamasını destekleyen bir diğer yağdır.

Bu yağ destekleyici özelliğinden dolayı saç dökülmesini önler ve saçların kısa sürede uzamasını sağlar. Bu sayede doğru ve düzenli kullanım ile saçlarınızda mutlaka bir fark göreceksiniz.


BİBERİYE YAĞI

Biberiye yağı, saç uzamasını destek veren özellikleriyle bilinir. Saç dökülmesini önleyen, kafa derisindeki kan dolaşımını uyaran ve saç büyümesini destekleyen antioksidanlar içerir. Beyaz saçların önlenmesinde de etkili olduğuna inanılmaktadır.


NANE YAĞI

Nane yağı, canlandırıcı etkisinden dolayı saç derisini rahatlatır ve nefes almasını sağlar. Nane yağı, saç büyümesini destekleyen ve saç büyümesini destekleyen yağlardan biridir.

Nane yağının düzenli kullanımı saç köklerinin nefes almasını sağlar. Kuruluk, kaşıntı, kepek ve kepek gibi sorunları ortadan kaldırır. Nane yağının bileşenleri saçın kurumasını önlemenin yanı sıra kaşıntı ve saç derisi problemlerini gidermede de etkilidir.


KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Kabak çekirdeği yağı, saç büyümesini destekleyen ve saç dökülmesini azaltan antioksidanlar, mineraller ve vitaminler açısından zengindir.

Saç kalınlığını ve yoğunluğunu artırmaya yardımcı olan eşsiz bir amino asit olan cucurbitine içerir. Saç köklerine kabak çekirdeği yağı sürmek saç dökülmesini önlemeye yardımcı olabilir.


ARGAN YAĞI

Saç bakımı ve saç sağlığı denilince akla ilk gelen argan yağıdır. Argan yağı saç köklerini besler ve saçların güçlenmesine yardımcı olur. Dökülmelerden endişe ediyorsanız, argan yağı kullanabilirsiniz.

Argan yağı saç tellerini onarır ve kırılmaları önler. Argan yağı birçok yönden etkili bir ürün olmasının yanı sıra kolay bulunmasıyla da ön plana çıkıyor. Argan yağı saç derisindeki egzama sorununu da çözmektedir. Saç derinizi rahatlatır.


SUSAM YAĞI

Susam yağı E vitamini açısından zengindir. Susam yağı hem saç dökülmesini önlemek hem de hızlı saç uzaması için kullanılan doğal yağlardan biridir.

Susam yağı saç derisini besleyerek kepek ve kepek gibi sorunları ortadan kaldırır. Susam yağı saçın doğal nem dengesini korur. Kırılmayı önler ve doğal parlaklık verir.

Ocağın üstünde biraz susam yağı ısıtın ve hala sıcakken saç derinize uygulayın ve masaj yapın. Susam yağını gece boyunca saçınızda bırakın. Sabah uyandığınızda saçlarınızı susam yağı ile yıkayın. Bunu haftada bir veya iki kez tekrarlayın.


FINDIK YAĞI

Fındık yağı B1, B2 ve B6 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Fındık yağı vitamin açısından zengindir, bu nedenle saç köklerini besler ve yeni saç büyümesini destekler.

Uygulandığı yerden tüyler dökülmek üzeredir. Fındık yağı sadece saç için değil cilt için de nemlendirme etkisi sağlamak için kullanılabilir.

Fındık yağı kepek sorununu da çözmektedir. Kepek ve kuruluk problemlerini ortadan kaldırır. Rahatlatıcı saç köklerinin nefes almasına yardımcı olur.


HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı, saçı güçlendiren ve saç dökülmesini önleyen vitamin ve mineraller açısından zengindir. Hindistan cevizi yağını saç derinize ve saçınıza masaj yapın ve durulamadan önce birkaç saat bekletin.  





Sağlık Haberleri