Diyet yaparken bunları yapıyorsanız dikkat! Meğer bu hatalar kilo aldırıyormuş

Kilo vermek istiyorsanız diyet süreçlerinizde bu hatayı yapmayın! Tüm detaylar haberimizde.

Kilo verme süreçlerinde yapılan yanlışlar uzmanlar tarafından anlatıldı! Bu hataları yaparak kilo vermek yerine kilo alabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KİLO VERİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kilo verme süreçlerinde yapılan yanlışlar uzmanlar tarafından sık sık dile getiriliyor. Vücudun sürekli olarak tamamen aç bırakılması metabolizmanın yavaşlamasına ve bedenin yağ tutmasına sebep oluyor. Organların işlevlerini yerine getirebilmeleri için gereken enerjinin alınması gerekiyor. Siz kilo verdiğinizi düşünüyor olabilirsiniz ama bu şekilde sağlıklı kilo verilmiyor. Beyin bu şekilde açlık ve kıtlık sinyalleri alıyor ve kilo al ver durumuna dönüşüyor. Bedenin yağ depolamamasını istiyorsanız geceleri aç kalmanız gerekiyor. Bilimsel araştırmalara göre Asyalıların da uzun yaşamasının sırrı olarak görülen gece açlığı midede olan besinler sindirildikten sonra enerji kullanımı için depo yağlarının tüketilmesiyle gerçekleşiyor. Gece açlığı olması için midenin akşam 22:00'de komple boş olması gerekiyor. Akşam saat 18:00 gibi hafif beslenme tercih edebilirsiniz. Mide boş olmadıkça beden yağ yakımına başlamıyor. Yağ yakımı mide boş olduğu zaman ve uyku öncesinde başlıyor. Yağ yakarak kilo vermek için şu yöntemlere dikkat edebilirsiniz;


-Gece açlığı yapılarak yemek yeme süreci 17:00-18:00 arasında bitirilebilir.

-Her öğünden 30 dakika önce 2 bardak su içilmesi gerekiyor.

-Öğünlerden hemen sonra su içmek için 1 saat geçmesini beklemek gerekiyor, bu şekilde kabızlık engelleniyor.

-Sabahları 1 saat tempolu yürüyüş yapılması öneriliyor.

-Spordan sonra 1 saat içinde protein beslenmesiyle kas kütlesinin artarak metabolizmanın hızlanması sağlanabilir.

-Günde 2.5-3 litre su içilmesi öneriliyor.

-Tuz tüketimine dikkat edilmesi ve dozunda kullanılması gerekiyor.

-Gece 23:00 sularında uykuya dalınırsa yağ yakıcıların bedende karın yağlarına saldıracağı söyleniyor.

-Uyumadan 30 dakika öne telefon ve bilgisayar gibi uyarıcılardan uzaklaşılarak meditasyon yapılması öneriliyor.

-Doğru nefes alma da kilo verme süreçlerine yardımcı oluyor. Nefes alırken karnın şişmesi ve nefes verirken karnın içe çekilmesi gerekiyor.

-Şekerli ve paketli gıdanın hayattan çıkarılması gerekiyor.

-Akşam yemeklerinde sebze ve salata ağırlıklı, sabah kahvaltılarında glütensiz ekmek ve besleyici beslenerek işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Bu prensiplere uyarak 1 haftada yağdan kilo verme süreci başlıyor. 

Sağlık Haberleri