Cucamelon(Meksika Karpuzu) Nedir? Cucamelon Hakkında Sizi heyecanlandıracak bilgiler

Cucamelon, Meksika Karpuzu veya botanik adıyla Melothria scabra, aslında karpuzla hiçbir ilişkisi olmayan, farklı ve ilginç bir bitkidir. Detaylar haberimizde

Cucamelon, Meksika Karpuzu veya botanik adıyla Melothria scabra, aslında karpuzla hiçbir ilişkisi olmayan, farklı ve ilginç bir bitkidir. Cucamelon, Orta ve Güney Amerika kökenli olan minyatür bir meyve türüdür. İngilizce'de "Mouse Melon" veya "Mexican Sour Gherkin" olarak da bilinir.

Cucamelon bitkisi, genellikle salatalık ailesine ait olarak sınıflandırılır. Ancak, diğer salatalık türlerinden oldukça farklıdır. Bitki, uzun ince sarmaşıklar şeklinde büyür ve sarılıcı yapısıyla çitlere, kafeslere veya desteklere tırmanabilir.

Cucamelon meyveleri, yaklaşık üzüm büyüklüğünde ve minyatür karpuz şeklindedir. Yeşil renkte olan meyveler, ince çizgilere sahip olabilir ve tatlı-tuzlu bir lezzete sahiptir. İçerisinde çiğnendiğinde patlayan küçük tohumları bulunur. Meyveler, genellikle çiğ olarak tüketilir ve salatalara, garnitürlere veya atıştırmalıklara eklenir. Hafif ekşi bir tatları olduğu için "Mexican Sour Gherkin" adını almışlardır.

Cucamelon bitkisi, tropikal ve subtropikal iklimlerde en iyi şekilde yetişir. Sıcaklığı seven bir bitki olduğu için yaz aylarında gelişimi en hızlı şekilde gerçekleşir. Ayrıca, bitki yetiştirmek için iyi bir seçenek olabilir çünkü düşük bakım gerektirir ve hızla büyür.

Cucamelon bitkisi sadece lezzetli meyveleriyle değil, aynı zamanda görsel olarak da ilginç bir bitkidir. Mutfakta farklılık arayanlar veya bahçelerinde benzersiz bitkiler yetiştirmek isteyenler için cucamelon kesinlikle cazip bir seçenektir.

Sağlık Haberleri