Bu meyvenin öyle bir faydası ortaya çıktı ki! Meğer yumurtadan daha yararlıymış: Vücuda iç dış temizlik yapıyor

Doğanın sunduğu pek çok besin arasında dut, sağlığımıza pek çok yarar sağlayan altenatiflerden birisidir. Lezzetli ve besleyici dut, yüksek protein içeriği ile birlikte iç organları temizlemesiyle de öne çıkıyor.

Dut meyvesindeki protein içeriği

Dut diğer meyvelere daha çok protein içerir. Bir fincan (149 gram) dut meyvesinde 1.3 gram protein vardır. Protein vücudumuzun olmazsa olmazı yapı taşlarından birisidir ve kas, deri dokusu ve enzimlerin oluşumlarında önemli rol oynar.

Yüksek proteinli bir besin olan dut, özellikle vejetaryen ya da vegan beslenenler için ideal bir seçimdir. Dut, proteine ​​​​ek olarak, diğer birçok temel besin maddesini de içerir. Bir bardak dut aşağıdaki besin değerlerini içmektedir:


"Dut meyvesi ve besin değeri"

1 fincan dur sadece 78 kalori olurken 20 gram karbonhidrat içermektedir. 3 gram lif barındıran dut meyvesinde yağ oranı 0 gramdır.

Günlük C vitamini ihtiyacın yüzde 24’ününü karşıyan dut meyvesi Günlük K ihtiyacının yüzde 10'unu günlük manganez ihtiyacının da yüzde 10’unu karşılamaktadır.

Bu beslenme gerçekleri, dutun sağlıklı atıştırmalık ya da tatlı alternatif olabileceğini göstermektedir.


Dut meyveleri iç organları arındırmak için hareket eder. Dutlar, vücudun iç organlarını temizleme özelliği olan lif ve antioksidanlar açısından zengindir. Lif, sindirim sağlığını destekler ve aynı zamanda sindirim sürecini de düzenler. Ayrıca lif yönünden zengin besinler yemek, bağırsaklardaki atıkların atılmasına yardımcı olarak sindirim sisteminin daha düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar.

Dut meyvesi antioksidan bakımından da engindir. Antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşır ve ayrıca hücre hasarını önlemeye yardımcıdır. Bu sayede dut tohumları iç organların sağlığının korunmasına yardımcı olur.


Ayrıca dutun idrar söktürücü etkisi vardır. Bu özelliği ile birlikte zararlı toksinlerin ve atık ürünlerin vücuttan atılması sürecini destekler. Dut tüketmek böbrek fonksiyonlarını ve idrar üretimini de iyileştirmektedir.

Dut dengeli beslenmenin bir parçası şeklinde tüketilebilir ve vücuda ihtiyaç duyduğu besinleri sağlama konusunda size yardımcı olabilir.

Sağlık Haberleri