Bu iki besini tüketen bir daha ağzına ekmek sürmüyor!

Yapılan açıklamalar üzerine Prof. Dr. Canan Karatay, ekmeğin insan sağlığı üzerindeki zararlarını açıklarken ekmek yerine alternatif olabilecek iki besini duyurdu.

Bazı vitaminler, bu iki besinin karşılayabileceği belirtirken Karatay, zeytin ve cevizin sınır tanımadan sabah akşamları tüketilmesi gerektiğini belirtti. Ekmek yeme ihtiyaçlarına karşılık olarak omega 3 ve E vitamini sayesinde bağışıklık sistemi güçlendirir.

Cevizi tüketimi en sık diyet programlarında yer alırken kilo vermelerde bir numaralı dost olurken uzun süre tokluk hissi vererek lif yapısıyla beraber tatlı isteğini giderir. Vücudun ihtiyacı olan yağ miktarını kahvaltıların vazgeçilmezi olan zeytinden alabilirler. Ara öğün tüketiminde zeytin tüketmesi tercih edilirken günde 5 adet yenmesi öneriliyor. Mide rahatsızlığın giderilmesiyle zeytin, cilt kusurlarında tedavi edici özelliği olur.

Zeytindeki E vitamini ve tekli doymamış yağ asitleri, serbest radikallerin nötralize edilmesini sağlayarak kolon kanseri riskini en aza indirir.


CEVİZ FAYDALARI

-Hafıza güçlendirme

-Depresyona karşı korur

-Sperm kalitesini güçlendirir

-Kansere karşı kalkan oluşturur

-Kilo kontrolün sağlanması

-Kemik sağlığını kuvvetlendirir

-Uyku düzenini korur.

CEVİZ ZARARLARI

-Oksalat içermesinden kaynaklı böbrek taşı oluşumu

-Alerjik bünyelerde risk oluşturur

-Kabuklu yemişe alerjisi olanlar tüketirken dikkat etmesi gerekir

-Kaşıntı oluşumu

-Yutkunmalarda zorluk

-Anafilatik şok ile ölümcül durumlar yaşanabilir. 

Sağlık Haberleri