Bu bitkileri yetiştirenin psikolojisi düzeliyor! Varlığı bile mutluluk ve huzur veriyor

Yakın zamanda yapılan bir NASA araştırması, havayı temizleyen bitkilerin yalnızca çevre üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmakla kalmayıp aynı zamanda ruh halimiz üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olduğunu buldu.

NASA araştırmaları, bazı bitkilerin havadaki kirleticileri emip arındırdığını, böylece insan sağlığına olumlu katkı sağladığını gösterdi. Bu bitkiler ise şöyle sıralandı:

Paşa Kılıcı (Sansevieria trifasciata)

Paşa kılıcı bitkisi düşük ışık koşullarında yetişebilen dayanıklı bir bitki olarak bilinir. Havadaki formaldehit, benzen ile trikloretilen gibi kirletici maddeleri filtreler.

Aşk Merdiveni (Nephrolepis exaltata)

Bu sistem formaldehit ile birlikte ksilen gibi kimyasalları havadan uzaklaştırır. Nemli ortamları tercih etmesi banyo ve mutfakların favorisi haline geliyor.

Barış Çiçeği (Spathiphyllum)

Barış çiçeği havayı amonyak, formaldehit, benzen ile rikloretilen gibi kirleticilerden arındırır. Düşük ışıkta bile çiçekler açar ve az bakım gerektirir.


Areka Palmiyesi (Dypsis lutescens)

Areca palmiyeleri havadaki ksilen ve toluen gibi kimyasalları filtreler. Ayrıca havayı nemlendirerek kuru havalarda etkili olmasını sağlar.

Aloe Vera

Aloe vera formaldehit ile benzen gibi kirleticileri temizler. Ayrıca ciltteki yara ve yanıklarda da doğal tedavi olarak kullanılabilir.

Neden havayı temizleyen bitkileri tercih etmeliyiz?

İç mekanlarda mobilya, temizlik malzemeleri, elektronik ekipmanlar gibi birçok kaynak havanın kirlenmesine neden olabilir. Bu kimyasalların zamanla sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Havayı temizleyen bitkiler doğal filtre görevini görerek bu kirleticileri ortadan kaldırır ve yaşam alanınızı daha sağlıklı bir hale getirir.

Sağlık Haberleri