Bu bitki çaylarının yanlış tüketimi korkunç hastalıklara neden oluyor! İçmeden önce bu önerileri dikkate alın

Kış çaylarının faydası olduğu kadar zararı da var. İşte dikkat etmeniz gerekenler...

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardan korunmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu yöntemlerden biri de kış çaylarıdır. Ancak Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, bilinçsiz tüketildiğinde kış çaylarının sağlığa zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Akgül, kış çaylarının genellikle grip, nezle gibi hastalıklardan korunmak ya da tedavi etmek amacıyla tüketildiğini belirtti. Ancak bitkilerin yetiştirilme, hasat ve depolama süreçlerinde gerekli hijyen koşullarına uyulmaması durumunda zararlı madde oluşabileceğini ifade etti.


Geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırmada, Türkiye'de satılan 10 farklı kış çayı karışımının kalite kriterlerine uygun olmadığı görüldü. Uzman Akgül, tüketicilerin sağlıklarına zarar verme ihtimali olan bu çaylardan uzak durmaları gerektiği uyarısında bulundu. Ayrıca hamileler, böbrek hastaları ve kronik rahatsızlığı olanların kış çayı tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışması gerektiğini söyledi.

Böylece kış çaylarının faydalarının yanında, bilinçsiz tüketim durumunda ortaya çıkabilecek potansiyel zararlara dikkat çekilmiş oldu. Uzmanlar, ürünlerin kalitesinden emin olunmadan tüketiminden kaçınılması uyarısında bulundu.

Sağlık Haberleri