Bu besinleri derhal hayatınızdan çıkarın! Beyninizi ele geçirip günden güne eritiyor

Sağlığınızı tehlikeye atacak besinler açıklandı. Dünya genelinde en önemli sağlık problemlerinden olan obezite olanlar spor ve diyete başlarken uzak durulması gereken besinler belirlendi.

Harvard Üniversitesi Beslenme Uzmanı Amy Shah, beyni ele geçirerek açlık hissi veren ürünleri açıkladı. Paketli gıdaların zehir saçtığı bilinirken aynı zamanda beyinde değişiklik olarak kişilerin daha fazla acıkmasına ve duygusal yeme alışkanlıklarının kötüye gittiğini gösterdi .

MSG, birçok gıdada bulunurken bu madde ise pankreasın daha fazla insülin salgılamasına neden olarak daha fazla aç hissetmesini sağlıyor. Diyabet ve obezite ile yakından alakası olan MSG, eksitotoksin olarak bilinirken beyin hücrelerindeki ölüme neden olmasıyla uzak durulması gerekiyor.


UZAK DURULMASI GEREKEN BESİNLER

-Ürünlerin raf ömrünü uzatmak için kullanılan rafine un, kepek ve buğday ruşeymini çıkararak vitamin, mineral kaybına yol açar.

-Kan şekerini hızlı oranda yükselterek düşmesine neden olan rafine şeker aynı zamanda yeme istediğini artırıyor. Kısa zamanlı enerji patlaması yaşansada dopamin salınımından ötürü vücut üzerinde keyif hissi sağlıyor.

-Gluten işlenmiş gıdalarda görülürken aynı zamanda bağırsak sağlığında olumsuz etkileri vardır. Gluten olmadan beslenme deneyimini sağlayarak yeme isteklerinizi daha iyi kontrol ederek gözlem yapabilirsiniz. 

Sağlık Haberleri